Videochatta på Chromebook

Du kan gå med i eller ringa videosamtal till familj och vänner på Chromebook.

Förbättra upplevelsen med videokonferenser

• Uppdatera operativsystemet på Chromebook. Ladda ned den senaste versionen på Chromebook.
  • Stäng webbläsarflikar och appar som inte används.
  • Använd en enda skärm. Med två eller fler bildskärmar kan CPU-/GPU-belastningen öka.
  • Använd ett väl upplyst rum. Tänk på att i för starkt ljus kan bilden bli urblekt och i för svag belysning kan ansiktet bli delvis skuggat.
Förbättrade funktioner som är tillgängliga på Chromebook Plus
  • Central kontrollpanel för videosamtal: En central plats med kontroller på systemnivå för alla videosamtalsfunktioner, inklusive åtkomstkontroller på systemnivå för mikrofonen och kameran.
  • Integritetsinställningar: Stäng enkelt av kameran och mikrofonen med ett enda klick.
  • Integritetsindikatorer: Se vilka appar som har åtkomst till din mikrofon, kamera eller skärm.
  • Tillbaka till flik: Gå tillbaka till en flik eller appaktivitet som har åtkomst till din kamera, mikrofon eller skärm med ett enda klick.
  • Bakgrundsoskärpa: Identifierar dig och gör allt annat oskarpt med en lätt eller kraftig oskärpa.
  • Bättre ljus: Detekterar ljusnivån och jämnar ut ljuset på dig och din omgivning.
  • Inramning: Endast för vidvinkelkameror – den här funktionen centrerar kameran och zoomar in på dig.
  • Brusreducering: Detekterar ljud som inte är ditt tal och reducerar dem.
  • Påminnelse om att mikrofonen är avstängd: Du får en avisering om du börjar prata medan mikrofonen är avstängd när du använder vissa appar, till exempel videochattappar. Den här inställningen synkroniseras mellan alla dina enheter.
    • Tips! Du måste samtycka till den här funktionen för att aktivera den. Ljudet lämnar aldrig enheten.
  • Skapa bakgrunder med AI:
    1. Öppna videosamtalspanelen.
    2. Välj Bild Photo filter auto följt av Skapa med AI Edit fix auto normal.
    3. Under Skapa med AI kan du göra följande:
      • Välj ett tema du gillar.
      • Klicka på de understrukna orden för att ändra till dina önskemål.
    4. Välj den genererade bilden du vill använda som bakgrund.
      • Dina senast använda bilder är tillgängliga under "Skapa med AI" och på din videosamtalspanel.

Tips! Om du använder Bakgrundsoskärpa eller Bättre ljus använder funktionen den lokala hårdvaran för att förbättra prestandan.

Google Meet

Du kan starta videosamtal med Google Meet i Kalender, Gmail, Microsoft Outlook eller webbläsaren.

Läs mer om hur du startar ett videomöte i Google Meet.

Google Duo

Om du vill chatta med Duo måste du installera appen och verifiera ditt telefonnummer.

Läs mer om hur du konfigurerar Duo på en Chromebook.

Zoom

Ladda ned den progressiva webbappen Zoom från Google Play Butik.

Microsoft Teams
Besök hjälpcentret för Teams om du vill veta mer om hur du använder Microsoft Teams i webbläsaren.

Läs mer om andra videochattappar som kan användas på Chromebook.