Videochatta på Chromebook

Du kan gå med i eller ringa videosamtal till familj och vänner på Chromebook.

Tekniska tips för videokonferenser

• Uppdatera operativsystemet på Chromebook. Ladda ned den senaste versionen på Chromebook.
  • Stäng webbläsarflikar och appar som inte används.
  • Använd en enda skärm. Med två eller fler bildskärmar kan CPU-/GPU-belastningen öka.
  • Använd ett väl upplyst rum. Tänk på att i för starkt ljus kan bilden bli urblekt och i för svag belysning kan ansiktet bli delvis skuggat.
Google Meet

Du kan starta videosamtal med Google Meet i Kalender, Gmail, Microsoft Outlook eller webbläsaren.

Läs mer om hur du startar ett videomöte i Google Meet.

Google Duo

Om du vill chatta med Duo måste du installera appen och verifiera ditt telefonnummer.

Läs mer om hur du konfigurerar Duo på en Chromebook.

Zoom

Så här laddar du ned Zoom-appen på Chromebook:

1. Gå till Zoom-appen i Chrome Web Store.
  2. Klicka på Lägg till uppe till höger.
  3. Klicka på Lägg till app i rutan som visas. Appen dyker upp i översikten.

Läs mer om hur du använder Zoom på Chromebook.

Microsoft Teams
Besök hjälpcentret för Teams om du vill veta mer om hur du använder Microsoft Teams i webbläsaren.

Läs mer om andra videochattappar som kan användas på Chromebook.