Videochatten op je Chromebook

Je kunt videogesprekken met familie of vrienden starten of eraan deelnemen op je Chromebook.

Je videovergaderingen verbeteren

• Update je Chromebook naar het nieuwste besturingssysteem. Download de nieuwste versie op je Chromebook
  • Sluit browsertabbladen en apps die je niet gebruikt.
  • Gebruik slechts 1 beeldscherm. Als je 2 of meer beeldschermen gebruikt, kan dit de CPU-/GPU-belasting verhogen.
  • Zorg dat je in een goed verlichte ruimte zit. Te veel licht kan zorgen dat gezichten overbelicht zijn. Te weinig licht kan zorgen dat gezichten te veel schaduwen bevatten.
Verbeterde functies die beschikbaar zijn op de Chromebook Plus
  • Centrale instellingen voor videogesprekken: 1 centrale plek met instellingen op systeemniveau voor alle videogespreksfuncties, waaronder instellingen voor de microfoon en toegangsbeheer voor de camera op systeemniveau.
  • Privacyopties: Zet de camera en microfoon makkelijk met één klik uit.
  • Privacyindicatoren: Check welke apps toegang hebben tot je microfoon, camera of scherm.
  • Terug naar tabblad: Je kunt met één klik teruggaan naar elk tabblad of elke app die actief toegang heeft tot de microfoon of het scherm van je camera.
  • Achtergrondvervaging: Herkent je en vervaagt de rest met lichte of zware vervaging
  • Belichting verbeteren: Neemt de hoeveelheid licht waar en zorgt voor gelijkmatige verlichting van jou en je omgeving.
  • Cameraframing: Alleen voor groothoekcamera's zorgt deze functie dat de camera wordt gecentreerd en op jou inzoomt.
  • Ruisonderdrukking: Neemt geluiden waar die niet van jou zijn en onderdrukt deze.
  • Melding dat de microfoon gedempt is: In bepaalde apps krijg je een melding als je praat terwijl de microfoon uitstaat, zoals in apps voor videochats. Deze voorkeur wordt gesynchroniseerd op al je apparaten.
    • Tip: Je moet je aanmelden voor deze functie als je deze wilt aanzetten. De audio verlaat je apparaat nooit.

Tip: Als je de functies Achtergrondvervaging of Belichting verbeteren gebruikt, wordt je lokale hardware gebruikt om de prestaties te verbeteren.

Google Meet

Je kunt persoonlijke videogesprekken starten met Google Meet vanuit je agenda, Gmail, Microsoft Outlook of de webbrowser.

Meer informatie over hoe je een Google Meet-videovergadering start

Google Duo

Als je wilt chatten via Duo, moet je de app installeren en je telefoonnummer verifiëren.

Meer informatie over hoe je Duo instelt op een Chromebook

Zoom

Download de progressive web-app van Zoom uit de Google Play Store.

Microsoft Teams
Ga naar het Helpcentrum van Teams voor meer informatie over hoe je Microsoft Teams gebruikt in je webbrowser.

Meer informatie over andere apps voor videochats die werken met de Chromebook