Dela samma nätverk mellan olika enheter

Så här konfigurerar du synkronisering av Wi-Fi-nätverk mellan Chromebook-enheter:

• Logga in med samma primära konto på varje enhet. Det primära kontot är det som du loggar in på från inloggningsskärmen.
  • Anslut till ett hem- eller hushållsnätverk. Det går inte att synkronisera nätverk som använder företagssäkerhet med EAP.
  • Anslut till ett säkert, lösenordsskyddat Wi-Fi-nätverk. Om du inte har lagt till nätverket i det primära kontot måste du glömma det och sedan ansluta till nätverket igen. Wi-Fi-nätverk utan lösenord synkroniseras inte.

Viktigt! Om du använder en Chromebook på jobbet eller i skolan kan administratören ha valt att inaktivera synkroniseringsfunktionen. I så fall går det inte att synkronisera data.

Synkronisera Wi-Fi-nätverk mellan olika Chromebook-enheter

1. Logga in på Chromebook.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Synk och Googles tjänster under Konton.
  5. Välj Hantera vad du synkroniserar under Synkronisera.
  6. Välj ett alternativ: Du måste följa de här anvisningarna på alla Chromebook-enheter som du vill dela nätverk mellan.
    • Synkronisera allt: Wi-Fi-nätverk och andra inställningar synkroniseras mellan enheter.
    • Anpassa synkronisering: Om du har valt det här alternativet öppnar du Synkronisera data och aktiverar Wi-Fi-nätverk.

Tips! Kontrollera att ett nätverk synkroniseras genom att öppna informationssidan för nätverket i Inställningar. Om nätverket synkroniseras står det ”Synkroniseras med andra enheter i kontot” på sidan.

Synkronisera Wi-Fi-nätverk med din Android-telefon

Den anslutna Android-telefonen måste konfigureras för att nätverken ska kunna synkroniseras. Läs mer om hur du ansluter en Android-telefon till Chromebook.

Så här synkroniserar du med en ansluten Android-telefon:

1. Logga in på Chromebook.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj telefonen i avsnittet Anslutna enheter.
  5. Aktivera Wi-Fi-synkronisering.

Tips! När du aktiverar Wi-Fi-synkronisering visas en avisering. Tryck på aviseringen för att justera inställningarna.

Glömma ett nätverk

Din Chromebook sparar nätverksuppgifterna när du ansluter till ett nätverk. Så här raderar du uppgifterna:

1. Logga in på Chromebook.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Wi-Fi i avsnittet Nätverk.
  5. Välj Kända nätverk.
  6. Välj Mer följt av Glöm vid nätverket som ska tas bort.

Om delade nätverk

• Delade nätverk som ursprungligen lagts till av en annan användare eller som lagts till när ingen är inloggad synkroniseras inte.
  • Delade nätverk som läggs till när du konfigurerar en personlig Chromebook för första gången synkroniseras med ägarkontot.
  • Proxy- eller namnservrar som andra användare har konfigurerat för ett nätverk som du har skapat synkroniseras inte.
  • Om du har lagt till ett nätverk innan du uppdaterade till version 84 av Chrome OS måste du glömma det och sedan ansluta till nätverket igen. Läs mer om hur du uppdaterar operativsystemet på Chromebook.