Del de samme nettverkene mellom flere enheter

Slik konfigurerer du synkronisering av Wi-Fi-nettverk mellom Chromebook-enheter:

• Logg på med samme primærkonto på hver enhet. Primærkontoen din er den du logger på via påloggingsskjermen.
  • Koble til et forbruker- eller husstandsnettverk. Du kan ikke synkronisere nettverk som bruker tjenester for sikkerhet med EAP.
  • Koble til et sikkert, passordbeskyttet Wi-Fi-nettverk. Hvis du ikke har lagt til nettverket i primærkontoen, må du glemme det og koble til nettverket på nytt. Wi-Fi-nettverk uten passord synkroniseres ikke.

Viktig: Hvis du bruker en Chromebook på jobben eller skolen, kan administratoren din velge å slå av synkronisering. I så fall kan du ikke synkronisere informasjonen din.

Synkroniser Wi-Fi-nettverkene dine på Chromebook-enheter

1. Logg på Chromebooken.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg Synk. og Google-tjenester i «Kontoer»-delen.
  5. Velg Administrer hva du synkroniserer under «Synkronisering»
  6. Velg et alternativ. Du må følge denne veiledningen på alle Chromebook-enhetene du vil dele nettverk mellom.
    • Synkroniser alt: Wi-Fi-nettverkene og andre innstillinger synkroniseres på alle enheter.
    • Tilpass synkronisering: Hvis du har valgt dette alternativet, går du til «Synkroniser data» og slår på Wi-Fi-nettverk.

Tips: For å bekrefte at et nettverk er synkronisert, gå til siden med nettverksdetaljer i innstillingene. Hvis nettverket er synkronisert, står det «Synkronisert med andre enheter i kontoen din» på siden.

Synkroniser Wi-Fi-nettverkene dine med Android-telefonen din

Den tilkoblede Android-telefonen må være konfigurert til å synkronisere nettverkene dine. Finn ut hvordan du kobler Android-telefonen din til Chromebook.

Slik synkroniserer du med en tilkoblet Android-telefon:

1. Logg på Chromebook.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg telefonen din i delen «Tilkoblede enheter».
  5. Slå på Wi-Fi-synkronisering.

Tips: Når du slår på Wi-Fi-synkronisering, vises et varsel. Trykk på varselet for å justere innstillingene.

Glem et nettverk

Chromebooken din lagrer nettverksinformasjon når du kobler til et nettverk. Slik sletter du denne informasjonen:

1. Logg på Chromebooken.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg Wi-Fi i «Nettverk»-delen.
  5. Velg Kjente nettverk.
  6. Finn nettverket du vil glemme, og velg og så Glem.

Om delte nettverk

• Delte nettverk som opprinnelig er lagt til av en annen bruker, eller som er lagt til uten at noen var logget på, synkroniseres ikke.
  • Delte nettverk som legges til under konfigurering av en personlig Chromebook for første gang, synkroniseres til eierkontoen.
  • Proxy-tjenere eller navneservere som er konfigurert av andre brukere for et nettverk du har opprettet, synkroniseres ikke.
  • Hvis du la til et nettverk før du oppdaterte til ChromeOS-versjon 84, må du glemme nettverket og koble til det på nytt. Finn ut hvordan du oppdaterer operativsystemet på Chromebook.