Skriva med e-penna

Du kan skriva kortare eller längre texter och annotera PDF-filer på Chromebooks virtuella tangentbord med en e-penna.

Öppna skärmtangentbordet i surfplatteläge

Om din Chromebook kan användas som surfplatta öppnas skärmtangentbordet automatiskt när du viker skärmen på Chromebook bakåt.

Använda e-penna med det virtuella tangentbordet

Du kan skriva längre texter med e-penna på ett virtuellt tangentbord.

1. Öppna en textruta eller app där det går att skriva, t.ex. Dokument eller Gmail.
    • Tryck på textrutan. Skrivrutan för handskrift visas.
      • Om Handskrift inte visas gör du så här: Tryck på högerpilen högst upp på det virtuella tangentbordet och sedan på Handskrift .
  2. Skriv med e-pennan i rutan som visas.
  3. Du kan redigera det du har skrivit med olika verktyg och rörelser.
    • Detta kan du göra med verktygen i skrivrutan:
      • Ångra: Tryck på Ångra till höger.
      • Lägga till en radbrytning: Tryck på Retur till höger.
      • Scrolla: En rullningslist visas till höger när du har skrivit mer än tre rader. Tryck på rullningslisten och dra uppåt eller nedåt med e-pennan.
      • Skicka text: Tryck på Klar till höger. Skrivrutan töms.
    • Detta kan du göra med rörelser:
      • Radera text: Stryk eller kludda över ett ord, en fras eller en rad.
      • Infoga ett ord: Rita en cirkumflex under raden, mellan orden. Du kan även trycka på orden eller mellan dem.
      • Rätta ett ord: Tryck länge på ett ord och tryck på ett förslag.

Redigera inskriven text

Om du vill redigera text som finns i appen men inte längre visas på tangentbordet kan du använda följande verktyg i skrivrutan:

• Backsteg: Radera tecknet före markören i appen.
  • Ny rad: Lägg in en radbrytning i appen.
  • Blanksteg : Lägg in ett blanksteg där markören är i appen.

Annotera PDF-filer med e-penna

Du kan göra annoteringar i en PDF-fil som du har laddat ned på Chromebook.  Läs mer om hur du hittar och öppnar en fil.

1. Öppna PDF-filen.
  2. Tryck på Annotera uppe till höger.
  3. Välj något av följande i verktygsfältet som visas:
    • Rita tunna eller tjocka linjer: Tryck snabbt två gånger på pennan och välj färg och storlek. Fler färger att välja på visas om du trycker på nedåtpilen .
    • Färgmarkera: Tryck snabbt två gånger på överstrykningspennan och välj färg och storlek. Fler färger att välja på visas om du trycker på nedåtpilen .
    • Sudda: Tryck snabbt två gånger på suddgummit .
    • Ångra: Du ångrar den senaste åtgärden genom att trycka på Ångra . Du kan ångra flera åtgärder i följd genom att trycka flera gånger.
    • Göra om: Tryck på Gör om om du vill göra om en åtgärd. Du kan göra om flera åtgärder i följd genom att trycka flera gånger.