Håndskrift med pekepenn

Du kan bruke håndskrift til å skrive korte eller lange tekster og annotere PDF-filer med en pekepenn på det virtuelle tastaturet på Chromebook.

Åpne skjermtastaturet i nettbrettmodus

Hvis Chromebooken din kan brukes som nettbrett, åpnes skjermtastaturet automatisk når du vipper Chromebook-skjermen over hengselet.

Bruk en pekepenn med det virtuelle tastaturet

Du kan bruke en pekepenn til å skrive lange tekster på et virtuelt tastatur.

1. Åpne et tekstfelt eller en app du kan skrive i, for eksempel Dokumenter eller Gmail.
    • Trykk i tekstfeltet. Tastaturet for håndskrift skal vises.
      • Hvis du ikke ser håndskriftalternativet: Øverst på det virtuelle tastaturet trykker du på høyrepilen og deretter på Håndskrift .
  2. I feltet som åpnes, skriver du tekst med pekepennen.
  3. Mens du skriver, kan du redigere teksten på tastaturet ved å bruke bestemte tastaturkontroller og -bevegelser.
    • Bruk tastaturet til å gjøre følgende:
      • Angre: Til høyre trykker du på Angre .
      • Legg til en ny linje: Til høyre trykker du på Enter
      • Rull: Når du skriver forbi den tredje linjen, ser du et rullefelt til høyre. Trykk på rullefeltet, og dra pekepennen opp eller ned.
      • Send inn tekst: Til høyre trykker du på Ferdig . Tastaturet fjernes.
    • Bruk bevegelser til å gjøre følgende:
      • Slett tekst: Gjennomstrek, tegn over eller strek over ord, setninger eller linjer.
      • Sett inn ord: Under linjen mellom ord tegner du et innskuddstegn . Du kan også trykke på eller mellom ord.
      • Korriger ord: Trykk og hold på et ord, og trykk deretter på et forslag.

Rediger innsendt tekst

For å redigere tekst i appen som ikke lenger vises på tastaturet, kan du bruke disse kontrollene på tastaturet:

• Tilbaketasten: Slett tegnet som vises før markøren, i appen.
  • Ny linje: Opprett en ny linje i appen.
  • Mellomrom: Opprett et nytt sted der markøren står, i appen.

Annoter PDF-filer med pekepennen

Du kan merke PDF-filer du har lastet ned på Chromebooken din.  Finn ut hvordan du finner og åpner filer.

1. Åpne PDF-filen.
  2. Øverst til høyre trykker du på Annoter .
  3. I verktøyraden som vises, velger du ett av følgende alternativer:
    • Tegn tynne eller tykke linjer: Dobbelttrykk på pennen , og velg deretter farge og størrelse. For å finne flere farger, trykk på nedoverpilen .
    • Fremhev: Dobbelttrykk på markeringspennen , og velg deretter farge og størrelse. For å finne flere farger, trykk på nedoverpilen .
    • Slett: Dobbelttrykk på viskelæret .
    • Angre: For å avbryte en handling umiddelbart, trykk på Angre . Du kan trykke flere ganger for å angre etterfølgende handlinger.
    • Utfør likevel: For å utføre en handling likevel, trykk på Utfør likevel . Du kan trykke flere ganger for å utføre etterfølgende handlinger likevel.