Näyttökynällä käsin kirjoittaminen

Näyttökynällä voit kirjoittaa käsin Chromebookin virtuaalisella näppäimistöllä lyhyitä tai pitkiä tekstejä ja tehdä merkintöjä PDF-tiedostoihin.

Näyttönäppäimistön avaaminen tablettitilassa

Jos Chromebookiasi voi käyttää tablettina, näyttönäppäimistö avautuu automaattisesti, kun käännät Chromebookin näytön sen saranan yli.

Näyttökynän käyttö virtuaalisen näppäimistön kanssa

Näyttökynällä voit kirjoittaa pitkiä tekstinpätkiä virtuaalisella näppäimistöllä.

1. Avaa tekstikenttä tai Docsin tai Gmailin kaltainen sovellus, johon voit kirjoittaa.
    • Napauta tekstikenttää. Käsinkirjoitustilan pitäisi ilmestyä.
      • Jos et näe Käsinkirjoitustilaa: Valitse virtuaalisen näppäimistön yläreunasta oikea nuoli ja sitten Käsinkirjoitus .
  2. Kirjoita esiin tulevaan tilaan tekstiä näyttökynällä.
  3. Voit kirjoittaessa muokata tekstiä käyttämällä tiettyjä näppäimistökomentoja ja ‑eleitä.
    • Näppäimistökomennoilla voit tehdä seuraavia asioita:
      • Kumoa: Valitse oikealta Kumoa .
      • Lisää uusi rivi: Valitse oikealta Enter
      • Vieritä: Kun olet kirjoittanut yli kolme riviä, oikealle ilmestyy vierityspalkki. Napauta vierityspalkkia ja liu'uta näyttökynää ylös- tai alaspäin.
      • Lähetä teksti: Valitse oikealta Valmis . Tila tyhjennetään.
    • Eleillä voit tehdä seuraavia asioita:
      • Poista tekstiä: Yliviivaa, sotke tai ruksaa yli sana, lause tai rivi.
      • Lisää sana: Piirrä nuoli sanojen alla olevan viivan välille. Voit myös napauttaa sanoja tai niiden väliä.
      • Korjaa sana: Kosketa sanaa pitkään ja valitse sitten ehdotus.

Lähetetyn tekstin muokkaaminen

Jos haluat muokata tekstiä, joka on sovelluksessa eikä näy enää näppäimistöllä, voit käyttää seuraavia näppäimistökomentoja:

• Askelpalautin : Poista sovelluksessa kohdistinta edeltävä merkki.
  • Uusi rivi : Luo sovelluksessa uusi rivi.
  • Välilyönti : Luo sovelluksessa kohdistimen kohdalle uusi väli.

Merkintöjen tekeminen PDF-tiedostoihin näyttökynällä

Voit tehdä merkintöjä PDF-tiedostoon, jonka olet ladannut Chromebookilla.  Katso, miten tiedosto löydetään ja avataan.

1. Avaa PDF-tiedosto.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Tee merkintä .
  3. Valitse ilmestyneestä työkalupalkista jokin seuraava toiminto:
    • Piirrä ohuita tai paksuja viivoja: Kaksoisnapauta Kynää ja valitse väri ja koko. Jos haluat nähdä lisää värivaihtoehtoja, valitse alanuoli .
    • Korosta: Kaksoisnapauta Korostuskynää ja valitse väri ja koko. Jos haluat nähdä lisää värivaihtoehtoja, valitse alanuoli .
    • Pyyhi: Kaksoisnapauta Pyyhekumia .
    • Kumoa: Peruuta toiminto välittömästi valitsemalla Kumoa .Voit napauttaa sitä toistuvasti kumotaksesi edellisiä toimintoja.
    • Toista: Tee toiminto uudelleen valitsemalla Toista . Voit myös napauttaa sitä toistuvasti tehdäksesi edellisiä toimintoja uudelleen.

Muita lähteitä