Chromebookin äänenvoimakkuuden säätäminen

Voit muuttaa mikrofonin, kaiuttimen tai muun laitteen äänenvoimakkuuden pika-asetuksista tai audioasetuksista.

Mikrofonin äänenvoimakkuuden muuttaminen pika-asetuksista

Voit valita, miten kovalta tai hiljaiselta äänesi kuulostaa muille puhelun tai kokouksen aikana.

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse äänenvoimakkuuden liukusäätimen kohdalta Audio-asetukset .
  3. Vedä Äänitulo-kodassa mikrofonin liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.
Vinkki: Voit mykistää audion valitsemalla Mikrofoni .

Kaiuttimen äänenvoimakkuuden muuttaminen pika-asetuksista

Voit lisätä tai vähentää kuulemaasi ääntä säätämällä kaiuttimen, kuulokkeiden tai muiden äänentoistolaitteiden äänenvoimakkuutta.

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Vedä äänenvoimakkuuden liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.
    • Vinkki: Voit mykistää äänet valitsemalla Mikrofoni .
  3. Näet äänentoistoasetukset valitsemalla Audio-asetukset .
  4. Äänentoisto-kohdassa käytössä olevan laitteen oikealla näkyy vihreä valintamerkki.

Google Assistantin äänenvoimakkuuden säätäminen komennoilla

Voit muuttaa äänentoiston äänenvoimakkuutta sanomalla "Ok Google" ja sanomalla sitten komennon.  Katso, miten voit käyttää Google Assistantia puhekomennoilla.

• Lisääminen: Sano "Turn it up". (Äänenvoimakkuutta lisätään 10 %).
  • Vähentäminen: Sano "Turn it down". (Äänenvoimakkuutta vähennetään 10 %).
  • Tietylle tasolle asettaminen: Sano tietty äänenvoimakkuustaso tai ‑prosentti, esim. ""Volume to 5" tai "Volume to 65 %".
  • Äänenvoimakkuuden muuttaminen tietyn verran ([X]): Sano tietty äänenvoimakkuusprosentti, esim. "Increase volume by 10 %" or "Decrease volume by 10 %".
  • Äänenvoimakkuus maksimiin: Sano "Maximum volume".
  • Äänenvoimakkuus minimiin: Sano "Minimum volume.".
  • Mykistäminen: Sano "Mute volume".

Taustahälyn vaimennus päälle tai pois päältä pika-asetuksista

Tärkeää: Vain jotkin laitteet tukevat taustahälyn vaimennusta. Jos et voi suorittaa alla olevia vaiheita, laite ei tue tätä ominaisuutta.
  1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse äänenvoimakkuuden liukusäätimen kohdalta Audio-asetukset .
  3. Laita Äänitulo-kohdasta Taustahälyn vaimennus päälle tai pois päältä.

Muutosten tekeminen audioasetussivulla

Tällä sivulla voit

• muuttaa syöttö- ja toistolaitteiden äänenvoimakkuutta
  • vaihtaa laitteiden lähdettä
  • muuttaa lisäominaisuuksien (esimerkiksi taustahälyn vaimennuksen) asetuksia.
  1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Laite-kohdasta Ääni.
  4. Täältä voit muuttaa seuraavia asetuksia:
    • Toisto:
      • Äänenvoimakkuus: Muuttaa äänenvoimakkuutta
      • Mykistys: Mykistää äänen
      • Laite: Valitse käytettävissä olevista laitteista
    • Syöttö:
      • Äänenvoimakkuus: Muuttaa äänenvoimakkuutta
      • Laite: Valitse käytettävissä olevista laitteista
      • Mikrofonitesti: Testaa mikrofonia

Vinkki: Muita asetuksia voi olla saatavilla valitusta laitteesta riippuen.