Snelkoppelingen voor apps en websites maken

U kunt snelkoppelingen naar uw favoriete websites en webapps maken zodat u ze sneller kunt weergeven. U kunt deze snelkoppelingen op het bureaublad en in uw menu's plaatsen.

Opmerking: snelkoppelingen zijn alleen beschikbaar voor Google Chrome op Windows en Linux.

Snelkoppelingen maken voor apps die zijn geïnstalleerd via de Chrome Web Store

1. Open een nieuw tabblad door boven aan het browservenster op het pictogram Nieuw tabblad nieuw tabblad, new tab te klikken.
  2. Klik in de bladwijzerbalk op de bladwijzer Apps.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de app waarvoor u een snelkoppeling wilt maken.
  4. Selecteer Snelkoppelingen maken.
  5. Selecteer waar u de snelkoppelingen op uw computer wilt plaatsen.
  6. Klik op Maken.

Snelkoppeling voor websites en andere apps maken

U kunt ook bureaubladsnelkoppelingen instellen voor websites en apps die niet via de Chrome Web Store zijn geïnstalleerd.

1. Klik in de browserwerkbalk op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Selecteer Extra.
  3. Selecteer Applicatiesnelkoppelingen maken.
  4. Selecteer waar u de snelkoppelingen op uw computer wilt plaatsen.
  5. Klik op Maken.

Wanneer u op een snelkoppelingspictogram klikt om een app te openen, wordt er een venster weergegeven zonder de gebruikelijke tabbladen, knoppen, adresbalk of menu's. Als u deze algemene paginaopties wilt weergeven, klikt u op het paginalogo in de linkerbovenhoek van het venster.