Applicatiesnelkoppelingen maken

Deze functie is alleen beschikbaar voor Google Chrome in Windows en Linux.

U kunt applicatiesnelkoppelingen maken voor websites die u regelmatig bezoekt en voor apps die u heeft geïnstalleerd vanuit de Chrome Web Store. U kunt deze snelkoppelingen op het bureaublad en in uw menu's plaatsen, zodat u er snel en eenvoudig toegang toe heeft.

Snelkoppelingen maken voor apps die u via de Chrome Web Store heeft geïnstalleerd

1. Klik op het pictogram nieuw tabblad boven aan het browservenster om de pagina 'Nieuw tabblad' te openen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van een app in het gedeelte 'Apps' op de pagina.
  3. Selecteer Snelkoppelingen maken.
  4. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt weergegeven waar u de snelkoppelingen op uw computer wilt plaatsen.
  5. Klik op Maken.

Snelkoppelingen voor andere apps maken

U kunt ook bureaubladsnelkoppelingen instellen voor andere websites en apps die u regelmatig gebruikt, zelfs wanneer ze niet via de Chrome Web Store zijn geïnstalleerd. Voer deze stappen uit:

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Extra.
  3. Selecteer Snelkoppelingen maken.
  4. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt weergegeven waar u de snelkoppelingen op uw computer wilt plaatsen.
  5. Klik op Maken.

Wanneer u dubbelklikt op een snelkoppelingspictogram, wordt de app geopend in een gestroomlijnd venster. Er worden geen tabbladen, knoppen, adresbalk of menu's weergegeven. Als u algemene paginaopties wilt weergeven, klikt u op het paginalogo in de linkerbovenhoek van het venster.