Extensies die uw instellingen wijzigen

Dit artikel is alleen van toepassing op Chrome voor Windows en Mac.

Extensies die u via de Chrome Web Store installeert, kunnen met uw toestemming wijzigingen aanbrengen in de Chrome-instellingen. De meeste wijzigingen dragen bij aan een betere browsefunctionaliteit en zorgen ervoor dat u de extensie makkelijker kunt gebruiken. De wijzigingen kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op de instellingen van uw homepage, nieuwe tabbladpagina, zoekmachine of startpagina.

Tip: Controleer welke Chrome-instellingen worden gewijzigd voordat u een extensie installeert.

De normale instellingen herstellen

Als u niet wilt dat uw instellingen worden gewijzigd, verwijdert u de extensie of schakelt u deze uit. U kunt de extensie niet gebruiken zonder toe te staan dat uw instellingen worden gewijzigd.

Wanneer u de extensie verwijdert, worden de voorgaande instellingen hersteld.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  3. Klik naast de extensie die u wilt verwijderen op Verwijderen.
  4. Bevestig uw actie door op Verwijderen te klikken.

De instellingen bekijken die een extensie heeft gewijzigd

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Zoek naar een rechthoekig vak met de tekst 'Deze instelling wordt beheerd door een extensie, [naam van extensie]'.