Extensies die je instellingen wijzigen

Dit artikel is alleen van toepassing op Chrome voor Windows en Mac.

Extensies die je via de Chrome Web Store installeert, kunnen met jouw toestemming wijzigingen aanbrengen in de Chrome-instellingen. De meeste wijzigingen dragen bij aan een betere browsefunctionaliteit en zorgen ervoor dat je de extensie makkelijker kunt gebruiken. De wijzigingen kunnen bijvoorbeeld van invloed zijn op de instellingen van je homepage, pagina 'Nieuw tabblad', zoekmachine of startpagina.

Tip: Ga na welke Chrome-instellingen worden gewijzigd voordat je een extensie installeert. Als een extensie je pagina 'Nieuw tabblad' en standaard zoekmachine wijzigt, wordt je gevraagd te bevestigen dat je de zoekmachine met opzet hebt gewijzigd.

De normale instellingen herstellen

Als je niet wilt dat je instellingen worden gewijzigd, verwijder je de extensie of schakel je deze uit. Je kunt de extensie niet gebruiken zonder toe te staan dat je instellingen worden gewijzigd.

Als je de extensie verwijdert, worden de vorige instellingen hersteld.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Meer hulpprogramma's en dan Extensies.
  3. Klik naast de extensie die je wilt verwijderen op Verwijderen.
  4. Bevestig door op Verwijderen te klikken.

De instellingen bekijken die een extensie heeft gewijzigd

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Zoek naar een rechthoekig vak met de tekst 'Deze instelling wordt beheerd door een extensie, [naam van extensie]'.