Installer og administrer udvidelser

Du kan tilpasse Chrome og få flere og bedre funktioner ved at tilføje udvidelser fra Chrome Webshop.

Installer en udvidelse

Installer en udvidelse
  1. Åbn Chrome Webshop.
  2. Find og vælg den udvidelse, du vil have.
  3. Klik på Føj til Chrome.
  4. Ved nogle udvidelser er der et felt, der viser de data, som udvidelsen vil få adgang til.
  5. Klik på Tilføj udvidelse for at give udvidelsen adgang til disse data og installere udvidelsen.

Klik på ikonet til højre for adresselinjen i Chrome for at bruge udvidelsen.

Bemærk! Hvis du installerer en udvidelse på arbejdet eller i skolen, kan nogle udvidelser være blokeret. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.

Brug telefonen til at installere en udvidelse

Du kan bruge din telefon til at installere gratis udvidelser:

1. Log ind på Chrome på din telefon, hvis du ikke har gjort det endnu.
  2. Søg på nettet i et Chrome-vindue, og find den udvidelse, du vil have.
  3. Tryk på Føj til skrivebordet.
  4. Tryk på Føj til skrivebordet i det vindue, der åbnes.

Næste gang du åbner Chrome på din computer, får du vist en advarsel om, at en udvidelse er blevet eksternt installeret. I nogle tilfælde får du også vist, hvilke tilladelser udvidelsen har brug for. Klik på Aktivér udvidelse for at give tilladelser og bruge udvidelsen.

Installer en udvidelse fra et andet website
  1. Klik på Føj til Chrome på udviklerens website.
  2. Gennemgå og acceptér tilladelser.
  3. Åbn en ny fane for at fuldføre installationen.

Vigtigt! Du bør kun tilføje udvidelser fra websites, som du stoler på.

Hvis du er administrator på en arbejdsplads eller en skole, kan du angive webadresser, der har tilladelse til at installere udvidelser, apps og temaer, direkte gennem politikken ExtensionInstallSources.

Installer en udvidelse som en del af en Windows- eller Mac-applikation

Når du installerer en applikation i Windows eller på Mac, installeres der nogle gange også en Chrome-udvidelse. Næste gange du åbner Chrome, kan du:

• Klikke på Aktivér for at give tilladelser og bruge udvidelsen.
  • Klikke på Fjern for at slette udvidelsen.

Afinstaller en udvidelse

Hvis der er et ikon for en udvidelse på din Chrome-værktøjslinje, kan du højreklikke på ikonet og vælge Fjern fra Chrome.

Sådan gør du, hvis du ikke kan se ikonet for udvidelsen:

1. Åbn Chrome Chrome.
  2. Klik på Mere Mere.
  3. Gå til Flere værktøjer og dernæst Udvidelser.
  4. Klik på Fjern Fjern ud for den udvidelse, du vil fjerne.
  5. Klik på Fjern.

Administrer udvidelser

Gå til chrome://extensions, hvis du vil se dine Chrome-udvidelser.

Vis eller skjul udvidelser

Skjul udvidelser

• Klik og træk adresselinjen til højre for at skjule dine udvidelser.
  • Du kan skjule individuelle udvidelser ved at højreklikke på ikonet og vælge Skjul i Chrome-menuen.
  • Klik på Mere Mere for at se dine skjulte udvidelser.

Vis udvidelser

• Klik på adresselinjen, og træk den tilbage mod venstre for at se udvidelser, du har skjult.
  • Du kan få skjulte udvidelser tilbage på Chrome-værktøjslinjen ved at klikke på Mere Mere, højreklikke på udvidelsen og vælge Behold på værktøjslinjen. Denne valgmulighed findes ikke for alle udvidelser.
Arranger udvidelser på browserens værktøjslinje
  1. Åbn Chrome Chrome.
  2. Klik på den udvidelse, du vil flytte.
  3. Træk den til den nye plads.
Slå udvidelser til eller fra
  1. Klik på Mere Mere i din browser.
  2. Vælg Flere værktøjer og dernæst Udvidelser.
  3. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Aktiveret for at deaktivere en udvidelse. Aktivér udvidelsen ved at markere afkrydsningsfeltet.
Se en udvidelse i inkognitotilstand

Nogle udvidelser er tilgængelige i inkognitotilstand. Sådan aktiverer du dem:

1. Klik på Mere Mere i et Chrome-vindue.
  2. Gå til Flere værktøjer og dernæst Udvidelser.
  3. Markér afkrydsningsfeltet Tillad i inkognito under beskrivelsen af udvidelsen.

Få flere oplysninger om privat browsing (inkognitotilstand) i Chrome.

Reparer en beskadiget udvidelse

Hvis du ser meddelelsen "Denne udvidelse kan være blevet beskadiget", betyder det, at udvidelsens filer muligvis er blevet ændret. Chrome deaktiverer denne udvidelse for at beskytte dig.

Sådan reparerer du udvidelsen:

1. Klik på Mere Mere i et Chrome-vindue.
  2. Vælg Flere værktøjer og dernæst Udvidelser.
  3. Find den beskadigede udvidelse, og klik på Reparer.
  4. Der vises et felt for at bekræfte reparationen og anmode om tilladelse til at få adgang til nogle af dine Chrome-data.
  5. Klik på Reparer for at reparere udvidelsen og godkende anmodningerne om tilladelse.
Fjern eventuel malware

Hvis udvidelsen stadig er beskadiget, er det muligt, at et mistænkeligt program ændrer denne udvidelses filer. Hvis dette er tilfældet:

1. Kør antivirus- eller antimalware-software for at fjerne eventuelle softwareprogrammer, der muligvis påvirker Chrome. Du kan også prøve værktøjet til fjernelse af software.
  2. Reparer udvidelsen.
  3. Hvis dette ikke virker, kan du gå til Hjælpeforum til Chrome og fortælle os om din situation.
Brug de samme udvidelser på en hvilken som helst computer

Log ind på Chrome for at bruge dine udvidelser på enhver computer.