Laajennusten asennus ja hallinnointi

Voit räätälöidä Chromea sekä lisätä ominaisuuksia ja toimintoja lisäämällä laajennuksia Chrome Web Storesta.

Laajennuksen asentaminen

Laajennuksen asentaminen
  1. Avaa Chrome Web Store.
  2. Valitse haluamasi laajennus.
  3. Valitse Lisää Chromeen.
  4. Joidenkin laajennusten kohdalla näet luettelon kaikista tiedoista, joita kyseinen laajennus voi käyttää.
  5. Valitse Lisää laajennus, jos haluat antaa laajennukselle tietojen käyttöoikeuden ja asentaa laajennuksen.

Jos haluat käyttää laajennusta, klikkaa osoitepalkin oikealla puolella olevaa kuvaketta.

Huom. Jos asennat laajennuksen töissä tai koulussa, jotkin laajennukset saatetaan estää. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Laajennuksen asentaminen puhelimella

Voit asentaa ilmaisia laajennuksia puhelimella:

1. Kirjaudu Chromeen puhelimellasi.
  2. Selaa verkkoa Chrome-ikkunassa ja etsi haluamasi laajennus.
  3. Valitse Lisää työpöydälle.
  4. Valitse näkyviin tulevassa ikkunassa Lisää työpöydälle.

Seuraavan kerran kun avaat Chromen tietokoneellasi, näet ilmoituksen, että laajennus on asennettu etänä. Joissain tapauksissa näet myös laajennuksen tarvitsemat käyttöoikeudet. Jos haluat myöntää käyttöoikeuden ja käyttää laajennusta, valitse Ota laajennus käyttöön.

Laajennuksen asentaminen toiselta verkkosivustolta
  1. Valitse kehittäjän verkkosivustolla Lisää Chromeen.
  2. Lue ja hyväksy käyttöoikeudet.
  3. Suorita asennus loppuun avaamalla uusi välilehti.

Tärkeää: Suosittelemme asentamaan laajennuksia vain luotettavilta sivustoilta.

Jos olet työpaikan tai koulun järjestelmänvalvoja, voit määrittää ne URL-osoitteet, joiden on sallittua asentaa laajennuksia, sovelluksia ja teemoja suoraan ExtensionInstallSources-käytännön kautta.

Laajennuksen asentaminen osana Windows- tai Mac-sovellusta

Joskus kun asennat sovelluksen Windows- tai Mac-tietokoneelle, Chrome-laajennus asennetaan samalla. Tee näin seuraavan kerran kun avaat Chromen:

• Jos haluat myöntää käyttöoikeuden ja käyttää laajennusta, valitse Ota käyttöön.
  • Poista laajennus valitsemalla Poista

Laajennuksen poistaminen

Jos Chrome-yläpalkissasi näkyy laajennuksen kuvake, voit klikata kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valita Poista Chromesta.

Jos et näe laajennuskuvaketta:

1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  4. Laajennuksen vieressä, jonka haluat poistaa, valitse Poista Poista.
  5. Valitse Poista.

Laajennusten hallinta

Näet Chrome-laajennuksesi osoitteessa chrome://extensions.

Laajennusten näyttäminen ja piilottaminen

Laajennusten piilottaminen

• Piilota laajennukset klikkaamalla osoitepalkkia ja vetämällä se oikealle.
  • Piilota yksittäisiä laajennuksia klikkaamalla kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Piilota Chrome-valikossa.
  • Nähdä piilotetut laajennukset valitsemalla Lisää Lisää .

Laajennusten näyttäminen

• Näytä piilottamasi laajennukset klikkaamalla osoitepalkkia ja vetämällä se takaisin vasemmalle.
  • Jos haluat tuoda piilotetut laajennukset takaisin Chrome-yläpalkkiin, valitse Lisää Lisää, klikkaa laajennusta hiiren kakkospainikkeella, ja valitse sitten Pidä yläpalkissa. Kaikissa laajennuksissa ei ole tätä vaihtoehtoa.
Laajennusten järjestäminen selaimen yläpalkissa
  1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Klikkaa siirrettävää laajennusta.
  3. Vedä se uuteen paikkaan.
Laajennusten käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen
  1. Valitse selaimessa Lisää Lisää.
  2. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Poista laajennus käytöstä poistamalla Käytössä-valintaruudun valinta. Ota laajennus käyttöön valitsemalla valintaruutu.
Laajennuksen näkeminen incognito-tilassa

Jotkin laajennukset ovat käytettävissä incognito-tilassa. Näin otat ne käyttöön:

1. Valitse Chrome-ikkunassa Lisää Lisää.
  2. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Valitse laajennuksen kuvauksen alta Salli incognito-tilassa.

Lisätietoja Chromen yksityisestä selaamisesta (incognito-tilasta)

Vioittuneen laajennuksen korjaaminen

Jos näet Tämä laajennus on ehkä vioittunut ‑ilmoituksen, laajennuksen tiedostoja on voitu muuttaa. Chrome poistaa tämän laajennuksen käytöstä suojellakseen sinua.

Näin korjaat laajennuksen:

1. Valitse Chrome-ikkunassa Lisää Lisää.
  2. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Etsi vioittunut laajennus ja valitse Korjaa.
  4. Näkyviin tulee laatikko, jossa pyydetään vahvistamaan korjaus ja pyydetään oikeus käyttää joitain Chrome-tietojasi.
  5. Korjaa laajennus ja hyväksy sen käyttöoikeuspyynnöt valitsemalla Korjaa.
Mahdollisten haittaohjelmien poistaminen

Jos laajennus on edelleen vioittunut, epäilyttävä ohjelma on saattanut muuttaa tämän laajennuksen tiedostoja. Tässä tapauksessa:

1. Suorita virustorjuntaohjelma poistaaksesi ohjelmistot, jotka voivat vaikuttaa Chromeen. Voit myös kokeilla Software Removal Toolia.
  2. Korjaa laajennus.
  3. Jos tämä ei toimi, kerro tilanteestasi meille: Chromen ohjekeskusteluryhmä.
Samojen laajennusten käyttäminen kaikilla tietokoneilla

Jos haluat käyttää laajennuksiasi millä tahansa tietokoneella, kirjaudu Chromeen.