Extensies installeren en beheren

U kunt Chrome aanpassen en meer functies toevoegen met extensies uit de Chrome Web Store.

Een extensie installeren

Een extensie installeren
  1. Open de Chrome Web Store.
  2. Zoek de gewenste extensie en selecteer deze.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome.
  4. U ziet voor sommige extensies een vak met gegevens die toegankelijk zijn voor de betreffende extensie.
  5. Klik op Extensie toevoegen om de extensie toegang tot uw gegevens te verlenen en de extensie te installeren.

Klik op het pictogram aan de rechterkant van de adresbalk in Chrome om de extensie te gebruiken.

Opmerking: Als u een extensie op het werk of op school installeert, zijn sommige extensies mogelijk geblokkeerd. Neem voor meer informatie contact op met uw beheerder.

Een extensie installeren via uw telefoon

U kunt uw telefoon gebruiken om gratis extensies te installeren:

1. Log in bij Chrome op uw telefoon als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Browse in een Chrome-venster op internet en zoek de gewenste extensie.
  3. Tik op Toevoegen aan bureaublad.
  4. Tik in het venster dat wordt weergegeven op Toevoegen aan bureaublad.

De volgende keer dat u Chrome op uw computer opent, ziet u de melding dat er extern een extensie is geïnstalleerd. In sommige gevallen ziet u ook welke rechten de extensie nodig heeft. Klik op Extensie inschakelen om rechten toe te wijzen en de extensie te kunnen gebruiken.

Een extensie installeren via een andere website
  1. Klik op de website van de ontwikkelaar op Toevoegen aan Chrome.
  2. Controleer en accepteer de rechten.
  3. Open een nieuw tabblad om de installatie te voltooien.

Belangrijk: Voeg uitsluitend extensies toe via vertrouwde websites.

Als u een beheerder bent op een werkplek of school, kunt u via het beleid ExtensionInstallSources URL's opgeven die rechtstreeks extensies, apps en thema's mogen installeren.

Een extensie installeren als onderdeel van een Windows- of Mac-app

Wanneer u een app voor Windows of Mac installeert, wordt soms ook een Chrome-extensie geïnstalleerd. De volgende keer dat u Chrome opent, kunt u het volgende doen:

• Klik op Inschakelen om rechten toe te wijzen en de extensie te kunnen gebruiken.
  • Klik op Verwijderen om de extensie te verwijderen.

Een extensie verwijderen

Als een extensie een pictogram in uw Chrome-werkbalk heeft, kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram klikken en Verwijderen uit Chrome selecteren.

Als het pictogram van de extensie niet wordt weergegeven:

1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik op Meer Meer.
  3. Ga naar Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  4. Klik op Verwijderen Verwijderen naast de extensie die u wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.

Extensies beheren

Ga naar chrome://extensions om uw Chrome-extensies te bekijken.

Extensies weergeven of verbergen

Extensies verbergen

• Klik en sleep de adresbalk naar rechts om uw extensies te verbergen.
  • Als u afzonderlijke extensies wilt verbergen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u Verbergen in Chrome-menu.
  • Klik op Meer Meer om uw verborgen extensies te bekijken.

Extensies weergeven

• Klik en sleep de adresbalk naar links om de verborgen extensies weer te geven.
  • Als u verborgen extensies opnieuw wilt weergeven op de Chrome-werkbalk, klikt u op Meer Meer. Klik met de rechtermuisknop op de extensie en selecteer In werkbalk houden. Voor sommige extensies is deze optie niet beschikbaar.
Extensies rangschikken in de browserwerkbalk
  1. Open Chrome Chrome.
  2. Klik op de extensie die u wilt verplaatsen.
  3. Sleep de extensie naar de nieuwe locatie.
Extensies in- of uitschakelen
  1. Klik in uw browser op Meer Meer.
  2. Selecteer Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  3. Verwijder het vinkje uit het selectievakje bij Ingeschakeld om een extensie uit te schakelen. Vink het selectievakje aan om de extensie in te schakelen.
Een extensie bekijken in de incognitomodus

Sommige extensies zijn beschikbaar in de incognitomodus. U schakelt deze extensies als volgt in:

1. Klik in een Chrome-venster op Meer Meer.
  2. Ga naar Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  3. Vink onder de beschrijving van de extensie het selectievakje Toestaan in incognitomodus aan.

Meer informatie over privé browsen (incognitomodus) in Chrome

Een beschadigde extensie repareren

Als u de melding 'Deze extensie is mogelijk beschadigd' te zien krijgt, betekent dit dat de bestanden van de extensie mogelijk zijn gewijzigd. Chrome schakelt de extensie in dat geval uit om u te beschermen.

De extensie repareren:

1. Klik in een Chrome-venster op Meer Meer.
  2. Selecteer Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  3. Zoek de beschadigde extensie en klik op Repareren.
  4. Er wordt een vak weergegeven om de reparatie te bevestigen en om toegang te vragen tot bepaalde Chrome-gegevens.
  5. Klik op Repareren om de extensie te herstellen en de verzoeken om rechten goed te keuren.
Mogelijke malware verwijderen

Als de extensie nog steeds is beschadigd, kan het zijn dat een verdacht programma de bestanden van deze extensie wijzigt. Ga in dit geval als volgt te werk:

1. Voer een antivirus- of antimalwareprogramma uit om softwareprogramma's te verwijderen die invloed hebben op Chrome. U kunt ook de Chrome Cleanup Tool proberen.
  2. Repareer de extensie.
  3. Als dit niet werkt, gaat u naar het Helpforum van Chrome om ons hiervan op de hoogte te stellen.
Dezelfde extensies gebruiken op elke computer

Log in bij Chrome om de extensies op elke gewenste computer te gebruiken.