Installera och hantera tillägg

Du kan anpassa Chrome och lägga till funktioner med tillägg från Crome Web Store.

Installera ett tillägg

Installera ett tillägg
  1. Öppna Chrome Web Store.
  2. Hitta och välj det tillägg som du vill ha.
  3. Klicka på Lägg till i Chrome.
  4. För vissa tillägg visas en ruta där det står vilken data tillägget får åtkomst till.
  5. Klicka på Lägg till om du vill ge tillägget åtkomst till din data och installera tillägget.

När du vill använda tillägget klickar du på ikonen till höger om adressfältet i Chrome.

Obs! Om du installerar tillägg på jobbet eller i skolan kan vissa tillägg vara blockerade. Kontakta administratören om du vill veta mer.

Installera ett tillägg med mobilen

Du kan installera kostnadsfria tillägg med mobilen:

1. Logga in i Chrome i mobilen om du inte redan har gjort det.
  2. Bläddra till det tillägg du vill ha i ett Chrome-fönster.
  3. Tryck på Lägg till på skrivbordet.
  4. Tryck på Lägg till på skrivbordet i fönstret som visas.

Nästa gång du öppnar Chrome på datorn visas en varning om att tillägget har fjärrinstallerats. I vissa fall visas också vilka behörigheter tillägget behöver. Klicka på Aktivera tillägg för att bevilja åtkomst och använda tillägget.

Installera ett tillägg från en annan webbplats
  1. Klicka på Lägg till i Chrome på utvecklarens webbplats.
  2. Granska och godkänn behörigheterna.
  3. Öppna en ny flik för att slutföra installationen.

Viktigt! Lägg bara till tillägg från betrodda webbplatser.

Om du är administratör på en arbetsplats eller skola kan du ange webbadresser som har tillåtelse att installera tillägg, appar och teman direkt genom principen ExtensionInstallSources.

Tillägg som installeras tillsammans med Windows- eller Mac-program

Ibland installeras ett tillägg i Chrome tillsammans med ett Windows- eller Mac-program. Gör så här nästa gång du öppnar Chrome:

• Klicka på Aktivera om du godkänner behörigheterna och vill använda tillägget.
  • Klicka på Ta bort om du vill ta bort tillägget.

Avinstallera ett tillägg

Om tillägget har en ikon i Chromes verktygsfält kan du högerklicka på ikonen och välja Ta bort från Chrome.

Om det inte finns någon ikon gör du så här:

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer.
  3. Öppna Fler verktyg och sedan Tillägg.
  4. Klicka på Ta bort Ta bort bredvid tillägget som du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort.

Hantera tillägg

Du kan se dina Chrome-tillägg på chrome://extensions.

Visa eller dölja tillägg

Dölja tillägg

• Du kan dölja tilläggen genom att klicka och dra adressfältet åt höger.
  • Du kan dölja enskilda tillägg genom att högerklicka på ikonen och välja Dölj i Chrome-menyn.
  • Klicka på Mer Mer om du vill att de dolda tilläggen ska visas igen.

Visa tillägg

• Om du vill visa tillägg som du har dolt klickar du och drar adressfältet åt vänster igen.
  • Tillägg som har dolts i verktygsfältet i Chrome visas igen om du klickar på Mer Mer, högerklickar på tillägget och väljer Visa i verktygsfältet. Detta alternativ finns inte för alla tillägg.
Ändra ordning på tillägg i webbläsarens verktygsfält
  1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Klicka på tillägget som ska flyttas.
  3. Dra det till dess nya plats.
Aktivera och inaktivera tillägg
  1. Klicka på Mer Mer i webbläsaren.
  2. Välj Fler verktyg och sedan Tillägg.
  3. Avmarkera rutan Aktiverad om du vill inaktivera ett tillägg. Aktivera det genom att markera kryssrutan.
Visa ett tillägg i inkognitoläge

Vissa tillägg kan anändas i inkognitoläge. Så här aktiverar du dem:

1. Klicka på Mer Mer i ett Chrome-fönster.
  2. Öppna Fler verktyg och sedan Tillägg.
  3. Markera Tillåt i inkognito under tilläggets beskrivning.

Läs mer om att surfa privat (inkognitoläge) i Chrome.

Reparera ett skadat tillägg

Om du får meddelandet Det här tillägget kan ha skadats, innebär det att tilläggets filer kan ha ändrats. Chrome inaktiverar tillägget för att skydda dig.

Så här reparerar du tillägget:

1. Klicka på Mer Mer i ett Chrome-fönster.
  2. Välj Fler verktyg och sedan Tillägg.
  3. Hitta det skadade tillägget och klicka på Reparera.
  4. En ruta visas där du får bekräfta reparationen och ge tillåtelse att använda viss data i Chrome.
  5. Klicka på Reparera för att reparera tillägget och godkänna dess behörighetsförfrågningar.
Ta bort potentiellt skadlig programvara

Om tillägget fortfarande är skadat kan det bero på att ett skadligt program ändrar tilläggets filer. Gör i så fall så här:

1. Kör ett antivirusprogram eller annat skydd mot skadlig programvara för att ta bort eventuella program som påverkar Chrome. Du kan också prova verktyget för borttagning av programvara
  2. Reparera tillägget.
  3. Besök Chrome Help Forum om det inte fungerar och berätta för oss vad som har hänt.
Använda samma tillägg på vilken dator som helst

Tilläggen blir tillgängliga på alla datorer som du använder om du loggar in i Chrome.