Installer og administrer utvidelser

Du kan tilpasse Chrome og få flere funksjoner ved å legge til utvidelser fra Chrome Nettmarked.

Installer utvidelser

Installer utvidelser
  1. Åpne Chrome Nettmarked.
  2. Finn og velg utvidelsen du vil ha.
  3. Klikk på Legg til i Chrome.
  4. For enkelte utvidelser vises en boks som lister opp dataene utvidelsen trenger tilgang til.
  5. Klikk på Legg til for å gi utvidelsen tilgang til dataene dine og installere utvidelsen.

For å bruke utvidelsen, klikk på ikonet til høyre for adressefeltet i Chrome.

Merk: Hvis du installerer utvidelser på jobben eller skolen, kan enkelte utvidelser bli blokkert. Kontakt administratoren din for å få mer informasjon.

Installer utvidelser med telefonen

Du kan bruke telefonen til å installere gratis utvidelser:

1. Logg på Chrome på telefonen hvis du ikke har gjort det ennå.
  2. Surf på nettet i et Chrome-vindu for å finne utvidelsen du vil ha.
  3. Trykk på Legg til på skrivebordet.
  4. Trykk på Legg til på skrivebordet i vinduet som åpnes.

Neste gang du åpner Chrome på datamaskinen din, får du et varsel om at en utvidelse er installert eksternt. I noen tilfeller får du også se tillatelsene utvidelsen trenger. For å gi tillatelsene og bruke utvidelsen, klikk på Slå på utvidelsen.

Installer utvidelser fra andre nettsteder
  1. Klikk på Legg til i Chrome på utviklerens nettsted.
  2. Gjennomgå og gi tillatelsene.
  3. Åpne en ny fane for å fullføre installasjonen.

Viktig: Du bør bare legge til utvidelser fra pålitelige nettsteder.

Hvis du er administrator på en arbeidsplass eller skole, kan du angi nettadresser som har tillatelse til å installere utvidelser, apper og temaer direkte via ExtensionInstallSources-innstillingen.

Installer utvidelser som en del av Windows- eller Mac-programmer

Når du installerer et program på Windows eller Mac, installerer programmet noen ganger en Chrome-utvidelse også. Gjør ett av følgende neste gang du åpner Chrome:

• For å gi tillatelsene og bruke utvidelsen, klikk på Slå på.
  • For å slette utvidelsen, klikk på Fjern

Avinstaller utvidelser

Hvis en utvidelse har et ikon i Chrome-verktøyraden, kan du høyreklikke på ikonet og velge Fjern fra Chrome.

Dette gjør du hvis du ikke ser ikonet til utvidelsen:

1. Åpne Chrome Chrome.
  2. Klikk på Mer Mer.
  3. Gå til Flere verktøy og deretter Utvidelser.
  4. Klikk på Fjern Fjern ved siden av utvidelsen du vil fjerne.
  5. Klikk på Fjern.

Administrer utvidelser

Gå til chrome://extensions for å se Chrome-utvidelsene dine.

Vis eller skjul utvidelser

Skjul utvidelser

• For å skjule utvidelsene dine, klikk på og dra adressefeltet mot høyre.
  • For å skjule en bestemt utvidelse, høyreklikk på ikonet og velg Skjul i Chrome-menyen.
  • For å se de skjulte utvidelsene dine, trykk på Mer Mer.

Vis utvidelser

• For å vise utvidelsene du har skjult, klikk på og dra adressefeltet mot venstre igjen.
  • For å se skjulte utvidelser på Chrome-verktøyraden igjen, klikk på Mer Mer, høyreklikk på utvidelsen og velg Vis i verktøyraden. Noen utvidelser har ikke dette alternativet.
Organiser utvidelsene på verktøyraden i nettleseren
  1. Åpne Chrome Chrome.
  2. Klikk på utvidelsen du vil flytte.
  3. Dra den til et nytt sted.
Slå utvidelser av og på
  1. Klikk på Mer Mer i nettleseren.
  2. Velg Flere verktøy og deretter Utvidelser.
  3. For å slå av en utvidelse, fjern avmerkingen for Slått på. For å slå på utvidelsen, merk av i boksen.
Se utvidelser i inkognitomodus

Noen utvidelser er tilgjengelige i inkognitomodus. Sånn slår du dem på:

1. Klikk på Mer Mer i et Chrome-vindu.
  2. Gå til Flere verktøy og deretter Utvidelser.
  3. Merk av for Tillat i inkognitomodus under beskrivelsen av utvidelsen.

Finn ut mer om å surfe privat (inkognitomodus) i Chrome.

Reparer ødelagte utvidelser

Hvis du ser meldingen «Denne utvidelsen kan være skadet», betyr det at filene til utvidelsen kan ha blitt endret. Chrome slår av denne utvidelsen for å beskytte deg.

Sånn reparerer du utvidelsen:

1. Klikk på Mer Mer i et Chrome-vindu.
  2. Velg Flere verktøy og deretter Utvidelser.
  3. Finn den skadede utvidelsen, og klikk på Reparer.
  4. En boks vises der du blir bedt om å bekrefte reparasjonen og om å gi tillatelse til bruk av noen av Chrome-dataene dine.
  5. Klikk på Reparer for å reparere utvidelsen og gi tillatelsene.
Fjern mulig skadelig programvare

Hvis utvidelsen fortsatt er skadet, er det mulig at et mistenkelig program endrer denne utvidelsens filer. Gjør i så fall følgende:

1. Kjør et antivirusprogram eller et program som beskytter mot skadelig programvare, for å fjerne programmene som kanskje påvirker Chrome. Du kan også prøve oppryddingsverktøyet for Chrome.
  2. Reparer utvidelsen.
  3. Hvis dette ikke fungerer, kan du gå til Hjelpeforumet for Chrome og fortelle oss om situasjonen.
Bruk de samme utvidelsene på flere datamaskiner

For å bruke utvidelsene dine på flere datamaskiner, logg på Chrome.