Laajennusten asennus ja hallinnointi

Voit täydentää Google Chromen ominaisuuksia ja toimintoja lisäämällä siihen laajennuksia. Laajennusten avulla voit lisätä Google Chromeen haluamiasi ominaisuuksia.

Laajennusten asentaminen ja poistaminen

Laajennuksen asentaminen
  1. Siirry Chrome Web Storeen.
  2. Valitse haluamasi laajennus.
  3. Valitse Lisää Chromeen.
  4. Joidenkin laajennusten kohdalla näet luettelon kaikista tiedoista, joita kyseinen laajennus voi käyttää.
  5. Valitse Lisää, jos haluat antaa laajennukselle tietojen käyttöoikeuden ja asentaa laajennuksen.

Jos haluat käyttää laajennusta, klikkaa osoitepalkin oikealla puolella olevaa kuvaketta.

Huom. Jos asennat laajennuksen töissä tai koulussa, jotkin laajennukset saatetaan estää. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Laajennuksen asentaminen puhelimella

Voit asentaa ilmaisia laajennuksia puhelimella:

1. Kirjaudu Chromeen puhelimellasi.
  2. Selaa verkkoa Chrome-ikkunassa ja etsi haluamasi laajennus.
  3. Valitse Lisää työpöydälle.
  4. Valitse näkyviin tulevassa ikkunassa Lisää työpöydälle.

Seuraavan kerran kun avaat Chromen tietokoneellasi, näet ilmoituksen, että laajennus on asennettu etänä. Joissain tapauksissa näet myös laajennuksen tarvitsemat käyttöoikeudet. Jos haluat myöntää käyttöoikeuden ja käyttää laajennusta, valitse Ota laajennus käyttöön.

Laajennuksen asentaminen toiselta verkkosivustolta
  1. Asenna laajennus kehittäjän verkkosivustolla valitsemalla Lisää Chromeen.
  2. Lue ja hyväksy käyttöoikeudet.
  3. Suorita asennus loppuun avaamalla uusi välilehti.

Huom. Suosittelemme asentamaan laajennuksia vain luotettavilta sivustoilta.

Jos olet työpaikan tai koulun järjestelmänvalvoja, voit määrittää ne URL-osoitteet, joiden on sallittua asentaa laajennuksia, sovelluksia ja teemoja suoraan ExtensionInstallSources-käytännön kautta.

Laajennuksen poistaminen

Näin poistat laajennuksen Google Chromesta:

1. Avaa Chrome.
  2. Valitse Lisää Lisää.
  3. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  4. Valitse poistettavan laajennuksen vieressä Poista Poista.
  5. Valitse Poista.

Jos Chrome-yläpalkissasi näkyy laajennuksen kuvake, voit klikata kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valita Poista Chromesta.

Laajennusten hallinta

Näet Chrome-laajennuksesi osoitteessa chrome://extensions. Tässä on muutama tapa hallinnoida laajennuksiasi:

Laajennuksen näkeminen incognito-tilassa

Jotkin laajennukset voivat olla käytettävissä incognito-tilassa. Näin otat ne käyttöön:

1. Valitse selaimessa Lisää Lisää.
  2. Valitse Lisää työkaluja > Laajennukset.
  3. Valitse laajennuksen kuvauksen alta Salli incognito-tilassa.

Lisätietoja Chromen yksityisestä selaamisesta (incognito-tilasta)

Laajennusten näyttäminen ja piilottaminen

Voit valita, näytetäänkö vai piilotetaanko laajennukset:

• Piilota laajennukset klikkaamalla osoitepalkkia ja vetämällä se oikealle. Osoitepalkki piilottaa vasemmassa reunassa olevat laajennukset ensin.
  • Näytä piilottamasi laajennukset klikkaamalla osoitepalkkia ja vetämällä se takaisin vasemmalle.
  • Piilotetut kuvakkeet siirtyvät Chrome-valikkoon.

Voit myös piilottaa yksittäisiä kuvakkeita. Valitse Lisää Lisää, klikkaa kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Piilota. Piilotetut kuvakkeet siirtyvät Chrome-valikkoon.

Piilotettujen painikkeiden takaisin tuominen Chrome-yläpalkkiin:

1. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää.
  2. Klikkaa piilotettuja painikkeita hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä yläpalkissa.

Kaikki laajennukset eivät salli käyttäjän vuorovaikutusta yläpalkin kautta, joten voit valita yläpalkissa näyttämisen vain joidenkin kuvakkeiden kohdalla.

Laajennusten järjestäminen selaimen yläpalkissa
  1. Klikkaa osoitepalkin oikealla puolella laajennusta, jonka haluat siirtää.
  2. Vedä se uuteen paikkaan.
Laajennusten käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen
  1. Valitse selaimessa Lisää Lisää.
  2. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Poista laajennus käytöstä poistamalla Käytössä-valintaruudun valinta. Ota se takaisin käyttöön valitsemalla valintaruutu.
Vioittuneen laajennuksen korjaaminen

Jos näet Tämä laajennus on ehkä vioittunut ‑ilmoituksen, laajennuksen tiedostoja on voitu muuttaa. Chrome poistaa tämän laajennuksen käytöstä suojellakseen sinua.

Näin korjaat laajennuksen:

1. Valitse Chrome-ikkunassa Lisää Lisää.
  2. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Etsi vioittunut laajennus ja valitse Korjaa.
  4. Näkyviin tulee laatikko, jossa pyydetään vahvistamaan korjaus ja pyydetään oikeus käyttää joitain Chrome-tietojasi.
  5. Korjaa laajennus ja hyväksy sen käyttöoikeuspyynnöt valitsemalla Korjaa.
Mahdollisten haittaohjelmien poistaminen

Jos laajennus on edelleen vioittunut, epäilyttävä ohjelma on saattanut muuttaa tämän laajennuksen tiedostoja. Tässä tapauksessa:

1. Suorita virustorjuntaohjelma poistaaksesi ohjelmistot, jotka voivat vaikuttaa Chromeen. Voit myös kokeilla Software Removal Toolia.
  2. Korjaa laajennus.
  3. Jos tämä ei toimi, kerro tilanteestasi meille: Chromen ohjekeskusteluryhmä.
Samojen laajennusten käyttäminen kaikilla tietokoneilla

Voit käyttää laajennuksiasi millä tahansa tietokoneella kirjautumalla Chromeen.