Installera och hantera tillägg

Du kan lägga till tillägg som ger fler funktioner i Google Chrome. Med tillägg kan du anpassa Google Chrome med funktioner du vill ha.

Installera och avinstallera tillägg

Installera ett tillägg
  1. Öppna Chrome Web Store.
  2. Hitta och välj det tillägg som du vill ha.
  3. Klicka på Lägg till i Chrome.
  4. För vissa tillägg visas en ruta där det står vilken data tillägget får åtkomst till.
  5. Klicka på Lägg till om du vill ge tillägget åtkomst till din data och installera tillägget.

När du vill använda tillägget klickar du på ikonen till höger om adressfältet i Chrome.

Obs! Om du installerar tillägg på jobbet eller i skolan kan vissa tillägg vara blockerade. Kontakta administratören om du vill veta mer.

Installera ett tillägg med mobilen

Du kan installera kostnadsfria tillägg med mobilen:

1. Logga in i Chrome i mobilen om du inte redan har gjort det.
  2. Bläddra till det tillägg du vill ha i ett Chrome-fönster.
  3. Tryck på Lägg till på skrivbordet.
  4. Tryck på Lägg till på skrivbordet i fönstret som visas.

Nästa gång du öppnar Chrome på datorn visas en varning om att tillägget har fjärrinstallerats. I vissa fall visas också vilka behörigheter tillägget behöver. Klicka på Aktivera tillägg för att bevilja åtkomst och använda tillägget.

Installera ett tillägg från en annan webbplats
  1. På utvecklarens webbplats kan du klicka på Lägg till i Chrome för att installera tillägget.
  2. Granska och godkänn behörigheterna.
  3. Öppna en ny flik för att slutföra installationen.

Obs! Lägg bara till tillägg från betrodda webbplatser.

Om du är en administratör på en arbetsplats eller skola kan du ange webbadresser som har tillåtelse att installera tillägg, appar och teman direkt genom principen ExtensionInstallSources.

Avinstallera ett tillägg

Så här tar du bort ett tillägg från Google Chrome:

1. Öppna Chrome
  2. Klicka på Mer Mer.
  3. Välj Fler verktyg och sedan Tillägg.
  4. Klicka på Ta bort Ta bort bredvid tillägget som du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort.

Om tillägget har en ikon i Chromes verktygsfält kan du högerklicka på ikonen och välja Ta bort från Chrome.

Hantera tillägg

Du kan se dina Chrome-tillägg på chrome://extensions. Här är några sätt att hantera tilläggen:

Visa ett tillägg i inkognitoläge

Vissa tillägg kan vara tillgängliga i inkognitoläge. Så här aktiverar du dem:

1. Klicka på Mer Mer i webbläsaren.
  2. Välj Fler verktyg > Tillägg.
  3. Markera Tillåt i inkognito under tilläggets beskrivning.

Läs mer om att surfa privat (inkognitoläge) i Chrome.

Visa eller dölja tillägg

Du kan välja att visa eller dölja tillägg:

• Dölj tillägg genom att klicka och dra adressfältet åt höger. Adressfältet döljer tilläggen längst till vänster först.
  • Om du vill visa tillägg som du har dolt klickar du och drar adressfältet åt vänster igen.
  • Alla dolda ikoner hamnar i Chrome-menyn.

Du kan också dölja enskilda ikoner. Klicka på Mer Mer, högerklicka på ikonen och välj Dölj. Alla dolda ikoner hamnar i Chrome-menyn.

Så här får du tillbaka dolda knappar till verktygsfältet i Chrome:

1. Klicka på Mer Mer i det övre högra hörnet.
  2. Högerklicka på eventuella dolda knappar och välj Visa i verktygsfältet.

Alla tillägg går inte att använda via verktygsfältet, så alternativet att visa i verktygsfältet finns bara för vissa ikoner.

Ordna tillägg i webbläsarens verktygsfält
  1. Klicka på det tillägg som du vill flytta till höger om adressfältet.
  2. Dra det till dess nya plats.
Aktivera och inaktivera tillägg
  1. Klicka på Mer Mer i webbläsaren.
  2. Välj Fler verktyg och sedan Tillägg.
  3. Avmarkera rutan Aktiverad om du vill inaktivera ett tillägg. Markera kryssrutan om du vill aktivera det igen.
Reparera ett skadat tillägg

Om du får meddelandet Det här tillägget kan ha skadats, innebär det att tilläggets filer kan ha ändrats. Chrome inaktiverar tillägget för att skydda dig.

Så här reparerar du tillägget:

1. Klicka på Mer Mer i ett Chrome-fönster.
  2. Välj Fler verktyg och sedan Tillägg.
  3. Hitta det skadade tillägget och klicka på Reparera.
  4. En ruta visas där du får bekräfta reparationen och ge tillåtelse att använda viss data i Chrome.
  5. Klicka på Reparera för att reparera tillägget och godkänna dess behörighetsförfrågningar.
Ta bort potentiellt skadlig programvara

Om tillägget fortfarande är skadat kan det bero på att ett skadligt program ändrar tilläggets filer. Gör i så fall så här:

1. Kör ett antivirusprogram eller annat skydd mot skadlig programvara för att ta bort eventuella program som påverkar Chrome. Du kan också prova verktyget för borttagning av programvara
  2. Reparera tillägget.
  3. Besök Chrome Help Forum om det inte fungerar och berätta för oss vad som har hänt.
Använd samma tillägg på vilken dator som helst

Logga in i Chrome om du vill använda dina tillägg på vilken dator som helst.