Extensies installeren en beheren

U kunt extensies toevoegen aan Google Chrome voor meer functies en functionaliteit. Met extensies kunt u Google Chrome aanpassen met door u gewenste functies.

Extensies installeren en verwijderen

Een extensie installeren
  1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek de gewenste extensie en selecteer deze.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome.
  4. U ziet voor sommige extensies een vak met daarin de gegevens waartoe de extensie toegang heeft.
  5. Klik op Toevoegen om de extensie toegang te geven tot uw gegevens en de extensie te installeren.

Klik op het pictogram rechts van de adresbalk in Chrome om de extensie te gebruiken.

Opmerking: Als u een extensie op het werk of op school installeert, is het mogelijk dat sommige extensies zijn geblokkeerd. Neem voor meer informatie contact op met uw beheerder.

Een extensie installeren via uw telefoon

U kunt uw telefoon gebruiken om gratis extensies te installeren:

1. Log in bij Chrome op uw telefoon als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Browse in een Chrome-venster op internet en zoek de gewenste extensie.
  3. Tik op Toevoegen aan bureaublad.
  4. Tik in het venster dat wordt weergegeven op Toevoegen aan bureaublad.

De volgende keer dat u Chrome op uw computer opent, ziet u een melding met daarin het bericht dat er extern een extensie is geïnstalleerd. In sommige gevallen ziet u ook de rechten die de extensie nodig heeft. Klik op Extensie inschakelen om rechten toe te wijzen en de extensie te gebruiken.

Een extensie installeren via een andere website
  1. Klik op de website van de ontwikkelaar op Toevoegen aan Chrome om de extensie te installeren.
  2. Controleer en accepteer de rechten.
  3. Open een nieuw tabblad om de installatie te voltooien.

Opmerking: Voeg uitsluitend extensies toe van vertrouwde websites.

Als u een beheerder bent op een werkplek of school, kunt u via het beleid ExtensionInstallSources URL's opgeven die rechtstreeks extensies, apps en thema's mogen installeren.

Een extensie verwijderen

Een extensie verwijderen uit Google Chrome

1. Open Chrome.
  2. Klik op Meer Meer.
  3. Selecteer Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  4. Klik op Verwijderen Verwijderen naast de extensie die u wilt verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.

Als een extensie een pictogram in uw Chrome-werkbalk heeft, kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram klikken en Verwijderen uit Chrome selecteren.

Extensies beheren

Ga naar chrome://extensions om uw Chrome-extensies te bekijken. Hier volgen enkele manieren om uw extensies te beheren.

Een extensie bekijken in de incognitomodus

Sommige extensies kunnen beschikbaar zijn in de incognitomodus. U schakelt deze extensies als volgt in:

1. Klik in uw browser op Meer Meer.
  2. Selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
  3. Vink onder de beschrijving van de extensie het selectievakje Toestaan in incognitomodus aan.

Meer informatie over privé browsen (incognitomodus) in Chrome

Extensies weergeven of verbergen

U kunt ervoor kiezen extensies weer te geven of te verbergen:

• Klik en sleep de adresbalk naar rechts om extensies te verbergen. De adresbalk verbergt de uiterst linkse extensies als eerste.
  • Klik en sleep de adresbalk naar links om de verborgen extensies weer te geven.
  • Verborgen pictogrammen zijn terug te vinden in het Chrome-menu.

U kunt ook afzonderlijke pictogrammen verbergen. Klik op Meer Meer, klik vervolgens met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer Verbergen. Verborgen pictogrammen zijn terug te vinden in het Chrome-menu.

Verborgen knoppen opnieuw weergeven in de Chrome-werkbalk:

1. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de verborgen knoppen en selecteer In werkbalk weergeven.

Niet alle extensies staan gebruikersinteractie via de werkbalk toe. U heeft dus alleen bij bepaalde pictogrammen de mogelijkheid de extensie weer te geven in de werkbalk.

Extensies rangschikken in de browserwerkbalk
  1. Klik rechts van de adresbalk op de extensie die u wilt verplaatsen.
  2. Sleep de extensie naar de nieuwe locatie.
Extensies in- of uitschakelen
  1. Klik in uw browser op Meer Meer.
  2. Selecteer Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  3. Verwijder het vinkje uit het selectievakje bij Ingeschakeld om een extensie uit te schakelen. Vink het selectievakje aan om de extensie in te schakelen.
Een beschadigde extensie repareren

Als u de melding 'Deze extensie is mogelijk beschadigd' te zien krijgt, betekent dit dat de bestanden van de extensie mogelijk zijn gewijzigd. Chrome schakelt de extensie in dat geval uit om u te beschermen.

De extensie repareren:

1. Klik in een Chrome-venster op Meer Meer.
  2. Selecteer Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  3. Zoek de beschadigde extensie en klik op Repareren.
  4. Er wordt een vak weergegeven om de reparatie te bevestigen en om toegang te vragen tot bepaalde Chrome-gegevens.
  5. Klik op Repareren om de extensie te herstellen en de verzoeken om rechten goed te keuren.
Mogelijke malware verwijderen

Als de extensie nog steeds is beschadigd, komt dit mogelijk omdat een verdacht programma de bestanden van deze extensie wijzigt. Ga in dit geval als volgt te werk:

1. Voer een antivirus- of antimalwareprogramma uit om softwareprogramma's te verwijderen die invloed hebben op Chrome. U kunt ook de Chrome Cleanup Tool proberen.
  2. Repareer de extensie.
  3. Als dit niet werkt, gaat u naar het Helpforum van Chrome om ons hiervan op de hoogte te brengen.
Dezelfde extensies gebruiken op elke computer

Log in bij Chrome zodat u op elke computer toegang heeft tot uw extensies.