Installering og behandling av utvidelser

Du kan få flere funksjoner og mer funksjonalitet i Google Chrome ved å legge til utvidelser. Ved å bruke utvidelser kan du tilpasse Google Chrome med funksjoner du liker, og holde nettleseren din fri for ting du ikke bruker.

Installering og avinstallering av utvidelser

Installering av utvidelser
  1. Gå til Chrome Nettmarked.
  2. Finn og velg en utvidelse du vil installere.
  3. Klikk på Legg til i Chrome.
  4. Det åpnes en dialogboks som viser deg hvilke data utvidelsen får tilgang til.
  5. Klikk på Legg til for å gi utvidelsen tilgang til dataene dine og installere den.

For å bruke utvidelsen, klikk på ikonet som vises til høyre for adressefeltet.

Merk: Hvis du er på jobben eller skolen, kan det hende at enkelte utvidelser er blokkert og ikke kan installeres. Finn ut mer om bruk av administrerte Chromebook-enheter.

Installering av utvidelser fra andre nettsteder

Åpne Chrome, og følg disse trinnene for å legge til utvidelser:

1. Gå til utviklerens nettsted, og klikk på Legg til i Chrome for å installere appen.
  2. Gå gjennom og godta tillatelsene.
  3. Fullfør installasjonen ved å åpne en ny fane.

Merk: Du bør bare legge til utvidelser fra pålitelige nettsteder.

Hvis du er administrator for en større bedrift, kan du spesifisere nettadresser som kan installere utvidelser, apper og temaer direkte via ExtensionInstallSources-retningslinjene.

Avinstallering av utvidelser

Slik fjerner du en utvidelse fra Google Chrome:

1. Klikk på menyen Mer i nettleseren din.
  2. Velg Flere verktøy > Utvidelser.
  3. Klikk på Fjern fra Chrome på utvidelsen du vil fjerne.
  4. Du blir vist et varsel om at utvidelsen fjernes. Klikk på Fjern.

Hvis en utvidelse har et ikon i Chrome-verktøyraden din, kan du høyreklikke på ikonet og velge Fjern fra Chrome for å avinstallere utvidelsen.

Administrer utvidelser

For å se hvilke Chrome-utvidelser du har installert, gå til chrome://extensions. Her er noen metoder du kan bruke for å administrere utvidelsene dine:

Visning av utvidelser i inkognitomodus

Det kan hende at enkelte utvidelser er tilgjengelige i inkognitomodus. For å slå dem på, gjør følgende:

1. Klikk på menyen Mer i nettleseren din.
  2. Velg Flere verktøy > Utvidelser.
  3. Merk av for Tillat i inkognitomodus under beskrivelsen av utvidelsen.

Finn ut mer om privat surfing (inkognitomodus) i Chrome

Visning eller skjuling av utvidelser

Du kan velge om du vil vise eller skjule utvidelsene.

1. For å skjule utvidelsene, klikk på adressefeltet og dra det mot høyre. Adressefeltet skjuler først de utvidelsene som ligger lengst til venstre.
  2. For å vise utvidelser du har skjult, klikk på adressefeltet og dra det mot venstre igjen.
  3. Ikoner som skjules, plasseres i Chrome-menyen.

Du kan også skjule individuelle ikoner. Klikk på Chrome-menyen Mer, høyreklikk på ikonet, og velg Skjul. Ikoner som skjules, plasseres i Chrome-menyen.

Få skjulte knapper tilbake på Chrome-verktøyraden:

1. Klikk på Chrome-menyen Mer øverst til høyre.
  2. Høyreklikk på en skjult knapp, og velg Vis i verktøyraden.

Ikke alle utvidelser tillater interaksjon med brukerne gjennom verktøyraden, så bare enkelte ikoner har alternativet for å vises i verktøyraden.

Organiser utvidelser på verktøyraden i nettleseren

Klikk på den utvidelsen du vil flytte, til høyre på adressefeltet, og dra den til et nytt sted.

Av- og påslåing av utvidelser
  1. Klikk på menyen Mer i nettleseren din.
  2. Velg Flere verktøy > Utvidelser.
  3. For å slå av en utvidelse, fjern merket i Aktivert-boksen. Du kan slå den på ved å sette et merke i boksen igjen.
Reparasjon av ødelagte utvidelser

Hvis du ser meldingen «Denne utvidelsen kan ha blitt ødelagt», betyr det at utvidelsens filer kan ha blitt endret. Chrome slår av den aktuelle utvidelsen for å beskytte deg.

For å reparere utvidelsen, gjør følgende:

1. Klikk på menyen Mer i nettleseren din.
  2. Velg Flere verktøy > Utvidelser.
  3. Finn frem til den ødelagte utvidelsen, og klikk på Reparer.
  4. Det åpnes en dialogboks som ber deg om å bekrefte reparasjonen og viser deg tillatelsesforespørslene for utvidelsen.
  5. Klikk på Reparer for å reparere og slå på utvidelsen og godta tillatelsesforespørslene.
Fjerning av mulig skadelig programvare

Hvis utvidelsen fortsatt er skadet, kan det hende at et mistenkelig program endrer filene til denne utvidelsen. Hvis dette er tilfelle, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Kjør et antivirusprogram eller et program som fjerner skadelig programvare, for å fjerne eventuelle programmer som kanskje påvirker Chrome. Du kan også prøve Software Removal Tool.
  2. Reparer utvidelsen.
  3. Hvis dette ikke fungerer, går du til Hjelpeforumet for Chrome og deler situasjonen din med oss.
Bruk de samme utvidelsene på flere datamaskiner

For å få tilgang til utvidelsene dine på en hvilken som helst datamaskin, logg på Chrome.