Installera och hantera tillägg

Du kan lägga till tillägg i Google Chrome för att få fler funktioner. När du använder tillägg kan du anpassa Google Chrome med funktioner som du gillar och utesluta saker i webbläsaren som du inte använder.

Installera och avinstallera tillägg

Installera tillägg
  1. Besök Chrome Web Store.
  2. Leta reda på och välj det tillägg som du vill installera.
  3. Klicka på Lägg till i Chrome.
  4. En dialogruta med data som tillägget kommer att komma åt visas.
  5. Klicka på Lägg till för att bevilja tillägget åtkomst till data och installera tillägget.

Om du vill använda tillägget klickar du på ikonen som visas till höger om adressfältet.

Obs! Om du är på jobbet eller i skolan kanske du inte kan installera vissa tillägg. Läs mer om hur du använder en Chromebook som hanteras av någon annan.

Installera tillägg från andra webbplatser

Gör så här om du vill lägga till tillägget i Chrome:

1. Klicka på Lägg till i Chrome på utvecklarens webbplats för att installera appen.
  2. Läs igenom och godkänn behörigheterna.
  3. Slutför installationen genom att öppna en ny flik.

Obs! Du bör bara lägga till tillägg från tillförlitliga webbplatser.

Om du är administratör på ett företag kan du ange webbadresser som har tillåtelse att installera tillägg, appar och teman direkt via policyn ExtensionInstallSources.

Avinstallera ett tillägg

Ta bort ett tillägg från Google Chrome:

1. Klicka på menyn i webbläsaren.
  2. Välj Fler verktyg > Tillägg.
  3. Klicka på Ta bort från Chrome i tillägget som du vill ta bort.
  4. Ett meddelande om att ta bort tillägget visas. Klicka på Ta bort.

Hantera tillägg

Chrome-tilläggen visas om du öppnar chrome://extensions. Så här kan du hantera tillägg:

Visa ett tillägg i inkognitoläge

Vissa tillägg kan vara tillgängliga i inkognitoläge. Aktivera på följande sätt:

1. Klicka på menyn i webbläsaren.
  2. Välj Fler verktyg > Tillägg.
  3. Markera Tillåt i inkognito under beskrivningen av tillägget.

Läs mer om att surfa privat (inkognitoläge) i Chrome

Visa eller dölja tillägg

Du kan visa eller dölja tillägg.

1. Om du vill dölja tillägg klickar du och drar adressfältet till höger. I adressfältet döljs tilläggen längst till vänster först.
  2. Om du vill visa dolda tillägg klickar du och drar tillbaka adressfältet till vänster.
Ordna tillägg i webbläsarens verktygsfält

Klicka på tillägget som du vill flytta till höger om adressfältet och dra det till dess nya plats.

Aktivera eller inaktivera tillägg
  1. Klicka på menyn i webbläsaren.
  2. Välj Fler verktyg > Tillägg.
  3. Om du vill inaktivera ett tillägg avmarkerar du kryssrutan Aktiverat. Markera rutan för att aktivera det.
Reparera ett skadat tillägg

Om meddelandet Det här tillägget kan vara skadat visas betyder det att tilläggets filer kan ha ändrats. Chrome inaktiverar då tillägget för att skydda dig.

Gör så här för att reparera tillägget:

1. Klicka på menyn i webbläsaren.
  2. Välj Fler verktyg > Tillägg.
  3. Leta reda på det skadade tillägget och klicka på Reparera.
  4. En dialogruta visas där du får bekräfta reparationen och visa förfrågningar om behörighet.
  5. Klicka på Reparera för att åtgärda och aktivera tillägget och dess förfrågningar om behörigheter.
Ta bort programvara som kan vara skadlig

Om tillägget fortfarande är skadat kan det hända att ett misstänkt program ändrar i tilläggets filer. I så fall gör du så här:

1. Testa att ta bort alla program från datorn som kan påverka Chrome genom att köra ett antivirusprogram eller ett program som söker efter skadlig programvara. Du kan även testa verktyget för borttagning av programvara.
  2. Reparera tillägget.
  3. Om det inte fungerar besöker du Chrome Help Forum och berättar för oss om din situation.
Använda samma tillägg på alla datorer

Om du vill använda dina tillägg på andra datorer loggar du bara in i Chrome.