Laajennuksien asentaminen ja hallinta

Laajennukset tuovat Google Chromeen enemmän ominaisuuksia ja toimintoja. Laajennuksien avulla voit lisätä Google Chromeen sinulle sopivia ominaisuuksia ja poistaa turhat toiminnot.

Laajennuksien asentaminen ja poistaminen

Laajennuksien asentaminen
  1. Siirry Chrome Web Storeen.
  2. Etsi ja valitse asennettava laajennus.
  3. Klikkaa Lisää Chromeen.
  4. Näkyviin tulee valintaikkuna, jossa näytetään laajennuksen käyttöönsä saamat tiedot.
  5. Anna laajennuksen käyttöön sen pyytämät tiedot ja asenna laajennus klikkaamalla Lisää.

Voit käyttää laajennusta klikkaamalla osoitepalkin oikealla puolella näytettävää kuvaketta.

Huom. Jos käytät tietokonetta koulussa tai kotona, joitakin laajennuksia ei välttämättä voi asentaa. Lisätietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chromebookin käytöstä

Laajennuksien asentaminen muilta sivustoilta

Lisää laajennus Chromeen seuraavasti:

1. Asenna sovellus klikkaamalla Lisää Chromeen sovelluksen kehittäjän sivustolla.
  2. Tarkista ja hyväksy käyttöluvat.
  3. Viimeistele asennus avaamalla Uusi välilehti.

Huom. Suosittelemme asentamaan laajennuksia vain luotettavilta sivustoilta.

Jos olet yrityksen järjestelmänvalvoja, voit määrittää URL-osoitteet, joista voi asentaa laajennuksia, sovelluksia ja teemoja, suoraan ExtensionInstallSources-käytännön avulla.

Laajennuksen poistaminen

Poista laajennus Google Chromesta seuraavasti:

1. Klikkaa selaimen valikkoa .
  2. Valitse Lisää työkaluja > Laajennukset.
  3. Klikkaa poistettavan laajennuksen kohdalla Poista Chromesta .
  4. Näkyviin tulee ilmoitus laajennuksen poistamisesta. Valitse Poista.

Laajennuksien hallinta

Näet Chrome-laajennuksesi siirtymällä osoitteeseen chrome://extensions. Voit hallinnoida laajennuksia muutamalla eri tavalla:

Laajennuksen käyttö incognito-tilassa

Osa laajennuksista voi olla käytettävissä incognito-tilassa. Ota laajennus käyttöön seuraavasti:

1. Klikkaa selaimen valikkoa .
  2. Valitse Lisää työkaluja > Laajennukset.
  3. Klikkaa laajennuksen kuvauksen alla Salli incognito-tilassa.

Lue lisää yksityisestä selaamisesta (incognito-tilassa) Chromella

Laajennuksien näyttäminen ja piilottaminen

Voit tuoda laajennukset näkyviin tai piilottaa ne seuraavasti:

1. Piilota laajennuksia klikkaamalla ja vetämällä osoitepalkkia oikealle. Laajennuksia piilotetaan vasemmasta laidasta alkaen.
  2. Tuo piilotetut laajennukset takaisin näkyviin klikkaamalla ja vetämällä osoitepalkkia takaisin vasemmalle.
Laajennusten järjestäminen selaimen yläpalkissa

Klikkaa siirrettävää laajennusta osoitepalkin oikealla puolella ja vedä kuvake haluamaasi paikkaan.

Laajennuksien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä
  1. Klikkaa selaimen valikkoa .
  2. Valitse Lisää työkaluja > Laajennukset.
  3. Poista laajennus käytöstä poistamalla merkintä Käytössä-valintaruudusta. Ota laajennus käyttöön valitsemalla ruutu.
Vioittuneen laajennuksen korjaaminen

Jos sinulle näytetään ilmoitus ”Tämä laajennus on ehkä vioittunut”, laajennuksen tiedostot ovat saattaneet vioittua. Chrome suojaa sinua poistamalla laajennuksen käytöstä.

Voit korjata laajennuksen seuraavasti:

1. Klikkaa selaimen valikkoa .
  2. Valitse Lisää työkaluja > Laajennukset.
  3. Etsi vioittunut laajennus ja klikkaa Korjaa.
  4. Näkyviin tulee ikkuna, jossa näkyvät laajennuksen pyytämät käyttöluvat ja pyydetään sinua vahvistamaan korjaus.
  5. Hyväksy laajennuksen käyttöluvat ja ota laajennus käyttöön klikkaamalla Korjaa.
Mahdollisten haittaohjelmien poistaminen

Jos laajennus on edelleen vioittunut, haittaohjelma saattaa tehdä muutoksia laajennuksen tietoihin. Toimi näin:

1. Suorita virustorjuntaohjelmisto tai haittaohjelmatyökalu ja poista ohjelmisto, joka häiritsee Chromen toimintaa. Voit kokeilla myös Software Removal Toolia.
  2. Korjaa laajennus.
  3. Jos tämä ei toimi, Chromen ohjekeskusteluryhmä on kätevä paikka kertoa tilanteestasi meille.
Samojen laajennuksien käyttäminen kaikilla tietokoneilla

Voit käyttää laajennuksiasi kaikilla tietokoneillasi kirjautumalla Chromeen.