Installer og administrer udvidelser

Du kan tilpasse Chrome på din computer ved at tilføje udvidelser fra Chrome Webshop.

Installer en udvidelse

Vigtigt! Du kan ikke tilføje udvidelser, når du bruger internettet i inkognitotilstand eller som gæst.

1. Åbn Chrome Webshop.
  2. Find og vælg den udvidelse, du vil have.
  3. Klik på Føj til Chrome.
  4. Nogle udvidelser giver dig besked, hvis de har brug for visse tilladelser eller data. Godkend ved at klikke på Tilføj udvidelse.
    • Vigtigt! Sørg for, at du kun godkender udvidelser, du har tillid til.

Klik på ikonet til højre for adresselinjen for at bruge udvidelsen.

Hvis du bruger en computer via dit arbejde eller din skole, kan din organisation muligvis blokere for visse udvidelser.

Installer på din telefon
  1. Åbn Chrome-appen Chrome på din telefon. Log ind på Chrome, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Find den ønskede udvidelse.
  3. Tryk på Føj til skrivebordet.
  4. Bekræft ved at trykke på Føj til skrivebordet.

Næste gang du åbner Chrome på din computer, får du vist en meddelelse om, at udvidelsen blev installeret. Hvis udvidelsen har brug for nogle tilladelser, får du besked. Godkend ved at klikke på Aktivér udvidelse.

Installer med et Windows- eller Mac-program

Når du installerer en app i Windows eller på Mac, installeres der nogle gange også en Chrome-udvidelse. Næste gange du åbner Chrome, kan du:

• Klikke på Aktivér for at give tilladelser og bruge udvidelsen.
  • Klikke på Fjern for at slette udvidelsen.
Installer med Udvidet beskyttet browsing

Du kan få ekstra beskyttelse, når du installerer en ny udvidelse fra Chrome Webshop, ved hjælp af Udvidet beskyttet browsing. Hvis du aktiverer Udvidet beskyttet browsing i Chrome, får du en advarsel, hvis en udvidelse, du vil installere, ikke er pålidelig. Udvidelser betragtes som pålidelige, når de er udviklet af en udvikler, som overholder programpolitikkerne for udviklere i Chrome Webshop.

Det tager som regel et par måneder, før nye udviklere betragtes som pålidelige. Vi bestræber os på, at alle udviklere med udvidelser, der overholder vores programpolitikker for udviklere, med tiden kan opnå denne status.

Installer pålidelige udvidelser

Når du forsøger at installere en udvidelse, vises der en dialogboks.
  • Hvis den udvidelse, du er ved at installere, ikke er pålidelig ifølge Udvidet beskyttet browsing, står der "Denne udvidelse er ikke pålidelig ifølge Udvidet beskyttet browsing" i boksen.
    • Hvis du vil installere udvidelsen alligevel, skal du klikke på Fortsæt installation.
    • Klik på Luk for at afbryde installationen.
  • Hvis udvidelsen er pålidelig ifølge Udvidet beskyttet browsing, skal du klikke på Tilføj udvidelse for at fuldføre installationen.

Administrer dine udvidelser

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Udvidelser og derefter Administrer udvidelser.
  3. Foretag dine ændringer:
    • Aktivér/deaktiver: Aktivér eller deaktiver udvidelsen.
    • Tillad inkognito: Vælg Oplysninger på udvidelsen. Aktivér Tillad i inkognito.
    • Ret beskadigede udvidelser: Find en beskadiget udvidelse, og vælg Reparer. Bekræft ved at vælge Reparer udvidelsen.
    • Tillad websiteadgang: Vælg Oplysninger på udvidelsen. Ud for "Tillad, at denne udvidelse læser og ændrer alle dine data på websites, du besøger", skal du ændre udvidelsens websiteadgang til Ved klik, På specifikke websites eller På alle websites.
Fjern eventuel malware

Hvis du har repareret en udvidelse, men den stadig er beskadiget, er det muligt, at et mistænkeligt program ændrer udvidelsens filer.

1. På Windows-, Mac- og Linux-computere skal du køre en antivirus- eller malwaresoftware. Fjern eventuelle programmer, der kan påvirke Chrome.
  2. Reparer udvidelsen på alle computere:
    1. Åbn Chrome på din computer.
    2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Udvidelser og derefter Administrer udvidelser.
    3. Find en beskadiget udvidelse, og klik på Reparer. Bekræft ved at klikke på Reparer.
  3. Hvis dette ikke virker, kan du gå til Hjælpeforum for Chrome for at fortælle os om problemet.

Giv udvidelser tilladelse til at læse og ændre websitedata

Nogle udvidelser skal have tilladelse til at læse og ændre websitedata. Du kan til enhver tid ændre tilladelserne for dine udvidelser.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Udvidelser .
  3. Vælg Mere Organiser og derefter peg på "Udvidelsen kan læse og ændre websitedata".
  4. Beslut, hvilken tilladelse du vil give udvidelsen:
    • Når du vælger udvidelsen: Denne indstilling giver kun udvidelsen adgang til det aktuelle website på den åbne fane eller i det åbne vindue, når du vælger udvidelsen. Hvis du lukker fanen eller vinduet, skal du vælge udvidelsen for at aktivere den igen.
    • På [aktuelt website]: Giv udvidelsen tilladelse til automatisk at læse og ændre data på det aktuelle website.
    • På alle websites: Giv udvidelsen tilladelse til automatisk at læse og ændre data på alle websites.

Tilføj eller fjern adgang til et bestemt website

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Udvidelser og derefter Administrer udvidelser.
  3. Vælg Oplysninger på udvidelsen.
  4. Tilføj eller fjern et website under "Tilladelser":
    • Tilføj: Vælg Tilføj til højre for "Tilladte websites".
    • Hvis du ikke kan se denne valgmulighed, skal du ændre "Tillad, at denne udvidelse læser og ændrer alle dine data på websites, du besøger" til På specifikke websites.
    • Fjern: Til højre for websitet skal du vælge Mere Mere og så Fjern.

Afinstaller en udvidelse

Find ikonet for udvidelsen til højre for adresselinjen. Højreklik på ikonet, og vælg Fjern fra Chrome.

Sådan gør du, hvis du ikke kan se ikonet for udvidelsen:

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Udvidelser og derefter Administrer udvidelser.
  3. Vælg Fjern på den udvidelse, du vil fjerne.
  4. Vælg Fjern for at bekræfte.
Brug udvidelserne på enhver computer

Log ind på Chrome for at bruge dine udvidelser på enhver computer.

Organiser udvidelser på din værktøjslinje

Find ikonerne for dine udvidelser til højre for adresselinjen.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Træk ikonet for udvidelsen til den nye plads.

Skjul udvidelser

• Sådan skjuler du enkelte udvidelser:
    1. Højreklik på ikonet.
    2. Vælg Frigør.
  • Vælg Udvidelser for at se dine skjulte udvidelser.

Vis udvidelser

Sådan får du vist udvidelser på din værktøjslinje, som du tidligere har skjult:

1. Vælg Udvidelser .
  2. Find den skjulte udvidelse.
  3. Vælg Fastgør Fastgør.
    • Vigtigt! Denne mulighed findes ikke for alle udvidelser.