Tillatelser forespurt av apper og utvidelser

Når du installerer eller oppdaterer apper og utvidelser, kan du få opp en advarsel om tilgang til dataene dine. Advarselen betyr ikke nødvendigvis at appen er farlig. Godta advarselen for å gi tilgang, eller avvis den for å hindre at appen eller utvidelsen får tilgang til informasjonen din.

Gjenkjenn tillatelsesnivåer

Nedenfor finner du tillatelser som apper og utvidelser kan be om, og deres potensielle risikonivåer.

Kritisk varsel High alert

Når det kreves tilgang til alle dataene på datamaskinen din og nettstedene du går til, betyr det at appen eller utvidelsen har tilgang til det meste. Dette kan for eksempel gjelde nettkameraet ditt eller personlige filer – i eller utenfor nettleseren.

Viktig varsel Medium alert

Denne typen varsler kan be om tilgang til

• dataene dine på alle nettstedene du besøker: gir tilgang til å lese, be om eller modifisere data fra alle sider du besøker (bankkonto, Facebook)
  • dataene dine på en liste over nettsteder: gir tilgang til å lese, be om eller modifisere data på sider du besøker, på en liste over spesifiserte nettsteder
Varsel Low alert

Denne typen varsler ber om tilgang til

• listen din over installerte apper, utvidelser og temaer: Appen eller utvidelsen kan aktivere, deaktivere, avinstallere eller kjøre temaer, utvidelser og apper du har installert.
  • bokmerkene dine: Appen eller utvidelsen kan lese, endre, legge til og organisere bokmerkene dine.
  • nettlesingsloggen: Appen eller utvidelsen kan lese og slette nettlesingsloggen din.
  • fanene dine og nettlesingsaktiviteten: Appen eller utvidelsen kan se nettadressene for og titlene på nettstedene du besøker. Den kan også åpne og lukke faner og vinduer samt navigere til nye sider i åpne faner og vinduer.
  • din fysiske posisjon: Appen eller utvidelsen kan bruke den nåværende posisjonen for datamaskinen eller mobilenheten din.
  • data som du kopierer og limer inn: Appen eller utvidelsen har tilgang til informasjon du har kopiert og limt inn.
  • Valgfrie tillatelser ber deg om å avvise eller godta tillatelser etter at appen eller utvidelsen er installert. Når du tillater valgfrie tillatelser, kan du ikke endre dem etterpå.