Sovellusten ja laajennusten pyytämät käyttöoikeudet

Kun asennat tai päivität sovelluksia ja laajennuksia, näyttöön voi tulla varoitus tietojen käytöstä. Varoitus ei tarkoita sitä, että sovellus on vaarallinen, mutta että se voi olla. Hyväksy varoitus, jos haluat antaa tietojesi käyttöoikeuden tai hylkää se, jos haluat estää sovellusta tai laajennusta käyttämästä tietojasi.

Käyttöoikeustasojen tunnistaminen

Alla on käyttöoikeudet, joita sovellukset ja laajennukset voivat pyytää, sekä niiden mahdollisten riskien tasot.

Laajat käyttöoikeudet High alert

Jos käyttölupa edellyttää kaikkien tietokoneesi tietojen ja käyttämiesi sivustojen tietojen käyttöoikeutta, laajennus tai sovellus saa käyttöönsä lähes kaikki tiedot. Tämä voi sisältää selaimen sisäiset ja ulkopuoliset kohteet, esim. verkkokameran ja henkilökohtaiset tiedostot.

Keskitason käyttöoikeudet Medium alert

Näihin käyttöoikeuksiin voivat sisältyä seuraavat:

• Käyttämiesi verkkosivustojen tiedot: Tämä antaa oikeuden lukea, pyytää tai muokata tietoja kaikilta käymiltäsi sivuilta (pankkitili, Facebook).
  • Tiettyjen verkkosivustojen tiedot: Tämä antaa oikeuden lukea, pyytää tai muokata tietoja tietyiltä sivustoilta.
Vähäiset käyttöoikeudet Low alert

Näihin käyttöoikeuksiin voivat sisältyä seuraavat:

• Asentamiesi sovellusten, laajennuksien ja teemojen luettelo: Sovellus tai laajennus voi ottaa käyttöön, poistaa käytöstä, poistaa tai käynnistää asentamiasi teemoja, laajennuksia ja sovelluksia.
  • Kirjanmerkkisi: Sovellus tai laajennus voi lukea, muokata, lisätä ja järjestää kirjanmerkkejäsi.
  • Selaushistoriasi: Sovellus tai laajennus voi lukea selaushistoriaasi ja tyhjentää sen kohteita.
  • Välilehtesi ja selaustoimintasi: Sovellus tai laajennus voi nähdä käyttämiesi sivustojen URL-osoitteet ja otsikot. Se voi myös avata ja sulkea välilehtiä ja ikkunoita sekä siirtyä uusille sivuille avoimissa välilehdissä ja ikkunoissa.
  • Fyysinen sijaintisi: Sovellus tai laajennus voi käyttää tietokoneesi tai laitteesi nykyistä sijaintia.
  • Kopioimasi ja liittämäsi tiedot: Sovellus tai laajennus voi käyttää kopioimiasi ja liittämiäsi tietoja.
  • Valinnaiset käyttöluvat pyytävät sinua hyväksymään tai hylkäämään käyttöoikeuksia sovelluksen tai laajennuksen asennuksen jälkeen. Valinnaisten käyttölupien sallimisen jälkeen et voi enää muuttaa niitä myöhemmin.