Tilladelser, der kræves af apps og udvidelser

Når du installerer eller opdaterer apps og udvidelser, vises der muligvis en advarsel om, at en app ønsker at få adgang til dine data. Advarslen betyder ikke, at appen er farlig, men at den kan være det. Acceptér advarslen for at tillade, eller afvis den for at forhindre, at appen eller udvidelsen får adgang til dine oplysninger.

Genkend tilladelsesniveauer

Nedenfor vises de tilladelser, som apps og udvidelser kan anmode om, og deres potentielle risikoniveauer.

Høj risiko High alert

Når tilladelsen kræver adgang til alle data på din computer og de websites, du besøger, kan appen eller udvidelsen få adgang til næsten alt. Det kan være dit webcam eller personlige filer, både i eller uden for din browser.

Medium risiko Medium alert

Disse underretninger kan anmode om adgang til:

• Dine data på alle de websites, du besøger. Det vil sige adgang til at læse, anmode om eller ændre data på alle sider, du besøger (bankkonto, Facebook).
  • Dine data på en liste over websites. Det vil sige adgang til at læse, anmode om eller ændre data på sider, du besøger, og som står på en liste over specifikke websites.
Lav risiko Low alert

Disse underretninger anmoder om adgang til:

• Din liste over installerede apps, udvidelser og temaer: Appen eller udvidelsen kan aktivere, deaktivere, afinstallere eller starte temaer, udvidelser og apps, som du har installeret.
  • Dine bogmærker: Appen eller udvidelsen kan læse, ændre, føje til og organisere dine bogmærker.
  • Din browserhistorik: Appen eller udvidelsen kan læse og slette din browserhistorik.
  • Dine faner og din browseraktivitet: Appen eller udvidelsen kan se de webadresser og titlerne på de websites, du besøger. Den kan også åbne og lukke faner og vinduer samt navigere til nye sider på åbne faner og i åbne vinduer.
  • Din fysiske placering: Appen eller udvidelsen kan bruge din computer eller enheds aktuelle placering.
  • Data, du kopierer og indsætter: Appen eller udvidelsen kan få adgang til oplysninger, du har kopieret og indsat
  • Valgfrie tilladelser beder dig om at afvise eller acceptere tilladelser, efter appen eller udvidelsen er installeret. Hvis du giver valgfrie tilladelser, kan du ikke ændre dem senere.