Permisos que sol·liciten les aplicacions i les extensions

Quan instal·leu o actualitzeu aplicacions i extensions, pot ser que es mostri un advertiment en què se us demani permís per accedir a les vostres dades. L'advertiment no vol dir que l'aplicació sigui perillosa, sinó que podria ser-ho. Podeu acceptar l'advertiment per permetre l'accés o rebutjar-lo per impedir que l'aplicació o l'extensió accedeixi a la vostra informació.

Reconèixer els nivells de permís

A continuació us mostrem els permisos que les aplicacions i les extensions poden sol·licitar i els nivells de risc possibles.

Alerta alta High alert

Quan el permís requereix accés a totes les dades de l'ordinador i dels llocs web que visiteu, vol dir que l'aplicació o l'extensió pot accedir pràcticament a qualsevol lloc, des de la càmera web fins a fitxers personals de dins i fora del navegador.

Alerta mitjana Medium alert

Aquesta alerta pot sol·licitar accés a la informació següent:

• A les vostres dades en tots els llocs web que visiteu. Amb aquest permís es concedeix accés per llegir, sol·licitar o modificar les dades de totes les pàgines que visiteu, com ara el compte bancari o Facebook.
  • A les vostres dades de llocs web determinats. Amb aquest permís es concedeix accés per llegir, sol·licitar o modificar les dades de les pàgines que visiteu d'una sèrie de llocs web determinats.
Alerta baixa Low alert

Aquesta alerta sol·licita accés a la informació següent:

• A la llista d'aplicacions, d'extensions i de temes instal·lats: l'aplicació o l'extensió pot activar, desactivar, desinstal·lar o iniciar temes, extensions i aplicacions que hàgiu instal·lat.
  • A les adreces d'interès: l'aplicació o l'extensió pot llegir, modificar i organitzar les adreces d'interès, així com afegir-s'hi.
  • A l'historial de navegació: l'aplicació o l'extensió pot llegir i esborrar l'historial de navegació.
  • A les pestanyes i a l'activitat de navegació: l'aplicació o l'extensió pot veure els URL i els títols dels llocs web que visiteu. També pot obrir i tancar pestanyes i finestres, així com anar a pàgines noves des de pestanyes i finestres obertes.
  • A la ubicació física: l'aplicació o l'extensió pot fer servir la ubicació actual del vostre ordinador o dispositiu.
  • A dades que copieu i enganxeu: l'aplicació o l'extensió pot accedir a la informació que heu copiat i enganxat.
  • Un cop s'hagi instal·lat l'aplicació o l'extensió, se us pot demanar que concediu o denegueu permisos opcionals. Si els concediu, no podreu canviar-los.