Handplockat och recensioner i Chrome Web Store

Chrome Web Store vill hjälpa Chrome-användare att enkelt hitta Chrome-objekt (teman, tillägg och appar) så att de kan anpassa sina webbläsare.

Handplockat och recensioner

Innan användarna installerar ett objekt från Chrome Web Store kan de läsa mer om funktionen, databehörigheter och utgivaren genom att visa objektinformationen.

Organisera och rangordna Chrome Web Store-objekt

Användarna har flera alternativ för att upptäcka objekt på Chrome Web Store: sökordssökningar, handplockade samlingar, startsidan och anpassade rekommendationer. Butiken organiserar och visar objekt som hjälper användarna att upptäcka det som är intressant och relevant för dem. Dessa faktorer påverkar organiseringen av objekten:

• Kvaliteten på objektets upplevelse och redaktionella värde: Objekt som är utvalda på Chrome Web Store handplockas baserat på specifika kvalifikationskriterier.
  • Relevans: Sökrankning och -rekommendationer rangordnas efter namn, beskrivningens relevans, popularitet och användarupplevelse.
  • Användarpopularitet: Antalet omdömen och genomsnittligt omdöme tas hänsyn till vid rangordning av objekt.

Användarrecension

Användare som har installerat ett objekt från Chrome Web Store kan ge ett omdöme och en skriven recension. Google verifierar inte äktheten för recensioner eller omdömen men recensioner som bryter mot våra användarvillkor tas bort. Användare kan rapportera en kränkande recension från recensionsdelen av objektinformationssidan.

Granskning av säkerhet och kvalitet

När ett objekt skickas till Chrome Web Store tillhandahåller utgivaren information om objektet (skärmbilder, integritetspraxis och en beskrivning av objektets funktion), valfria länkar till utgivarens webbplats och valfria kontaktuppgifter till utgivaren. Google har en automatisk granskningsprocess för varje nytt inskickat objekt och utför regelbundna manuella granskningar för objekt som utgör en högre användarrisk.

Granskningsprocessen försöker identifiera objektets säkerhet, dess efterlevnad av programpolicyn för utvecklare och den totala användarupplevelsens kvalitet. När det upptäcks att ett objekt inte följer programpolicyn för utvecklare tas det bort från Chrome Web Store. Om överträdelsen anses vara tillräckligt allvarlig inaktiveras objektet från användarens webbläsare.