Utvelging og anmeldelser på Chrome Nettmarked

Målet med Chrome Nettmarked er å gjøre det enkelt for Chrome-brukere å finne Chrome-elementer (temaer, utvidelser og apper) de kan tilpasse nettleseren med.

Utvelging og rangering

Før brukerne installerer et element fra Chrome Nettmarked, kan de finne ut mer om funksjonaliteten, datatillatelsene og publisisten ved å se gjennom elementoppføringen.

Organisering og rangering av Chrome Nettmarked-elementer

Brukere har flere alternativer for å finne elementer i Chrome Nettmarked: søkeordsøk, utvalgte samlinger, startsiden og personlig tilpassede anbefalinger. Butikken organiserer og viser elementer for å hjelpe brukerne med å finne de som er relevante for interessene og bruksområdene deres. Disse faktorene brukes til å organisere elementer:

• Kvaliteten på elementets opplevelse og redaksjonelle verdi: Elementer som vises på Chrome Nettmarked, velges manuelt basert på spesifikke kvalifikasjonskriterier.
  • Relevans: Søkerangering og anbefalinger sorteres basert på elementets navn, beskrivelsens relevans, popularitet og brukeropplevelsen.
  • Brukerpopularitet: Det tas hensyn til antallet vurderinger og gjennomsnittsvurderingen ved prioritering av elementer.

Brukeranmeldelse

Brukere som har installert et element fra Chrome Nettmarked, kan gi en vurdering og en skriftlig anmeldelse. Google bekrefter ikke om anmeldelser og vurderinger er ekte, men anmeldelser som bryter vilkårene for bruk, blir fjernet. Brukere kan rapportere en krenkende anmeldelse fra delen for anmeldelser på oppføringssiden for elementet.

Sikkerhets- og kvalitetsgjennomgang

Når et element sendes til Chrome Nettmarked, oppgir publisisten informasjon om elements egenskaper (skjermdumper, retningslinjer for personvern og en beskrivelse av elements funksjonalitet), valgfrie linker til publisistens nettsted og valgfri kontaktinformasjon for publisisten. Google har en automatisk gjennomgangsprosess for hvert nye element du sender inn, og vi gjennomgår jevnlig elementer som utgjør en økt risiko for brukerne.

Gjennomgangsprosessen forsøker å identifisere sikkerheten til elementet, om elementet overholder programretningslinjene for utviklere, og den generelle kvaliteten på brukeropplevelsen. Når et element ikke overholder programretningslinjene for utviklere, fjernes det fra Chrome Nettmarked. Hvis bruddet anses som alvorlig nok, deaktiveres elementet i brukerens nettleser.