Beheer en reviews van de Chrome Web Store

De Chrome Web Store is bedoeld om Chrome-gebruikers te helpen eenvoudig Chrome-items (thema's, extensies en apps) te vinden om hun browser aan te passen.

Beheer en positie

Voordat gebruikers een item uit de Chrome Web Store installeren, kunnen ze meer informatie krijgen over de functionaliteit, gegevensrechten en uitgever door de itemvermelding te bekijken.

Chrome Web Store-items ordenen en rangschikken

Gebruikers hebben meerdere opties om items in de Chrome Web Store te vinden: zoeken op zoekwoorden, beheerde collecties, de homepage en gepersonaliseerde aanbevelingen. De winkel ordent en toont items zodat gebruikers items kunnen ontdekken die relevant zijn voor hun interesses en use cases. Deze factoren worden gebruikt om items te ordenen:

• Kwaliteit van de gebruikerservaring en de redactionele waarde: Items die in de Chrome Web Store worden aanbevolen, worden handmatig geselecteerd op basis van specifieke deelnamecriteria.
  • Relevantie: De positie en aanbevelingen in de zoekresultaten worden gerangschikt op basis van de itemnaam, de relevantie van de beschrijving, de populariteit en de gebruikerservaring.
  • Populairheid van gebruikers: Er wordt rekening gehouden met het aantal beoordelingen en de gemiddelde beoordeling wanneer ze prioriteit geven aan items.

Gebruikersreview

Gebruikers die een item uit de Chrome Web Store hebben geïnstalleerd, kunnen een beoordeling en een schriftelijke review geven. Google verifieert de authenticiteit van reviews en beoordelingen niet, maar reviews die onze servicevoorwaarden schenden, worden verwijderd. Gebruikers kunnen een misleidende review melden via het reviewgedeelte van de pagina met de itemvermelding.

Beveiligings- en kwaliteitsbeoordeling

Als een item wordt ingediend voor de Chrome Web Store, biedt de uitgever informatie over de kenmerken van het item (screenshots, privacyprocedures en een beschrijving van de functionaliteit van het item), optionele links naar de site van de uitgever en optionele contactgegevens van de uitgever. Google heeft een automatisch beoordelingsproces voor elke nieuwe inzending van een item en voert regelmatig handmatige beoordelingen uit voor items met een verhoogd gebruikersrisico.

Tijdens het beoordelingsproces proberen we de veiligheid van het item, de naleving van het Programmabeleid voor ontwikkelaars en de algehele kwaliteit van de gebruikerservaring te bepalen. Als blijkt dat een item niet voldoet aan het programmabeleid voor ontwikkelaars, wordt het verwijderd uit de Chrome Web Store. Als de schending als ernstig genoeg wordt beschouwd, wordt het item gedeactiveerd in de browser van de gebruiker.