Chrome Web Store: sisällön valikointi ja arvostelut

Chrome Web Storen tarkoituksena on auttaa Chromen käyttäjiä löytämään Chrome-tuotteita (teemoja, laajennuksia ja sovelluksia) ja yksilöimään selaintaan helposti.

Sisällön valikointi ja sijoitus

Ennen tuotteen asentamista Chrome Web Storesta käyttäjät voivat tutustua sen toimintoihin, datalupiin ja julkaisijaan tuotteen tietosivulla.

Chrome Web Store ‐tuotteiden järjestely ja sijoitukset

Käyttäjillä on useita vaihtoehtoja tuotteiden löytämiseen Chrome Web Storessa: avainsanahaku, kuratoidut kokoelmat, etusivu ja henkilökohtaiset suositukset. Kauppa järjestelee ja esittelee tuotteita, jotta käyttäjät löytävät tuotteet, jotka vastaavat heidän kiinnostuksen kohteitaan ja käyttötapauksiaan. Tuotteiden järjestämisessä käytetään seuraavia tekijöitä:

• Tuotteen käyttökokemuksen laatu ja toimituksellinen arvo: Chrome Web Storessa esiteltävät tuotteet valitaan manuaalisesti tiettyjen kelpoisuusehtojen mukaisesti.
  • Relevanssi: Sijoitus hakutuloksissa ja suositukset järjestetään tuotteen nimen, kuvauksen relevanssin, suosion ja käyttökokemuksen perusteella.
  • Suosio: Arvioiden määrä ja keskimääräinen arvio otetaan huomioon tuotteita priorisoitaessa.

Käyttäjäarvostelu

Käyttäjät, jotka ovat asentaneet tuotteen Chrome Web Storesta, voivat antaa arvion ja kirjallisen arvostelun. Google ei vahvista arvostelujen tai arvioiden aitoutta, mutta käyttöehtojemme vastaiset arvostelut poistetaan. Käyttäjät voivat tehdä ilmoituksen asiattomasta arvostelusta tuotetietosivun arvosteluosiossa.

Tietoturva ja laaduntarkistus

Kun tuote lähetetään Chrome Web Storeen, julkaisija lisää tietoa tuotteen ominaisuuksista (kuvakaappauksia, tietosuojakäytäntöjä ja kuvauksen tuotteen toiminnoista), valinnaisia linkkejä julkaisijan sivustolle sekä valinnaisia julkaisijan yhteystietoja. Googlella on automaattinen tarkastusprosessi jokaiselle uudelle tuotteelle. Google tarkastaa säännöllisesti tuotteita, jotka lisäävät käyttäjien riskiä.

Tarkastusprosessin avulla pyritään selvittämään tuotteen turvallisuus, kehittäjien ohjelmakäytäntöjen noudattaminen ja käyttökokemuksen yleinen laatu. Jos tuote todetaan kehittäjien ohjelmakäytäntöjen vastaiseksi, se poistetaan Chrome Web Storesta. Jos rikkomus katsotaan riittävän vakavaksi, tuote poistetaan käytöstä käyttäjän selaimessa.