Annuleringen en teruggaven

Nadat je een item hebt gekocht in de Chrome Web Store, heb je 30 minuten om je aankoop te annuleren voordat de betaling in rekening wordt gebracht op je creditcard. De annuleringsperiode van dertig minuten gaat in zodra je creditcard wordt geautoriseerd voor de aankoop in Google Payments.

Opmerking: Als je de app een tweede keer koopt, is de verkoop definitief en wordt de betaling in rekening gebracht op je creditcard.

App-aankopen annuleren of app-abonnementen opzeggen

Een aankoop annuleren

Een app die of app-abonnement dat je zojuist hebt gekocht, annuleren of opzeggen:

1. Ga naar Je apps.
  2. Selecteer de app die je wilt annuleren.
  3. Klik op de detailpagina op Aankoop annuleren. Als deze optie niet wordt weergegeven, is de annuleringsperiode van 30 minuten verstreken.
  4. Je ontvangt een bevestigingsmail. Je kunt een openstaand bedrag zien op het afschrift van je creditcard, maar dit verdwijnt vanzelf.

Als je te laat bent voor de annuleringsperiode van dertig minuten, neem je via Google Payments contact op met de ontwikkelaar om te kijken of je het aankoopbedrag vergoed kunt krijgen.

Een abonnement opzeggen

Je kunt een lopend abonnement op elk moment opzeggen. Dit gaat als volgt:

1. Log in bij Google Payments.
  2. Klik in de bestelgegevens op Beheren.
  3. Klik op Abonnement opzeggen.

Na het opzeggen van een abonnement worden toekomstige abonnementskosten niet meer in rekening gebracht. Abonnementskosten die al zijn betaald, worden niet vergoed. Neem bij vragen contact op met de ontwikkelaar via Google Payments.

Annuleringen voor geweigerde creditcards

Als je bestelling is geannuleerd omdat je creditcard is geweigerd, moet je je betalingsgegevens updaten. Voeg een nieuwe betalingsoptie toe om het item te kopen.

Bestellingen die door Google zijn geannuleerd

Bestellingen worden regelmatig door Google gecontroleerd om te zorgen dat ze voldoen aan onze Servicevoorwaarden. Als je bestelling is geannuleerd door Google, wordt dit vermeld op je ontvangstbewijs. Als een verkoper volhoudt dat je bestelling door Google is geannuleerd, kun je aanvullende gegevens opvragen bij het Google Payments-team.

Een teruggave aanvragen

Wanneer de annuleringsperiode van 30 minuten is verstreken, moet je rechtstreeks contact met de verkoper opnemen als je een teruggave voor je aankoop wilt.

Een teruggave bij een verkoper aanvragen

Je kunt als volgt contact met een verkoper opnemen om een teruggave aan te vragen:

1. Log in bij Google Payments.
  2. Klik op de bestelling waarvoor je een teruggave wilt aanvragen.
  3. Klik onderaan het betalingsbewijs op Contact.
  4. Selecteer in het menu 'Onderwerp' de optie Ik dien een restitutie- of teruggaveverzoek in voor een bestelling.
  5. Geef de gegevens op in het berichtvak.
  6. Klik op E-mail verzenden.

Opmerking: Sommige verkopers bieden geen teruggave aan en andere verkopers kunnen verwerkingskosten in rekening brengen. Geef de verkoper ten minste twee werkdagen de tijd om op je verzoek te reageren.

Een teruggave aanvragen als je niet hebt betaald met Google Payments

Als je niet hebt betaald met Google Payments, neem je rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar:

1. Klik in de Chrome Web Store op Je apps.
  2. Klik op de naam van de app, de extensie of het thema.
  3. Klik op de pagina van de app op Ondersteuning.
  4. Neem via het formulier contact op met de ontwikkelaar of ga naar de website.

Je kunt controleren of je voor je app hebt betaald via Google Payments door in te loggen bij Google Payments en te kijken of de bestelling van de app in je transactieoverzicht voorkomt.

De status van je teruggave controleren

Log in bij Google Payments om je teruggave te controleren. Als de verkoper je het aankoopbedrag terugbetaalt, ontvang je per e-mail een bevestiging en wordt je Google Payments-account geüpdatet.

Problemen met het ontvangen van je teruggave

Teruggaven worden gestort op de creditcard of betaalpas die je bij de aankoop hebt gebruikt. Als je bank de teruggave weigert, kan dit de volgende redenen hebben:

Een paar zaken waarop je moet letten:

• Het kan een paar dagen duren voordat de teruggave wordt weergegeven op je creditcard.
  • Het kan zijn dat het updaten van je betaalmethode problemen met een teruggave niet automatisch oplost.
  • Neem contact op met je bank voor meer informatie.