Apps installeren en verwijderen

Online apps zijn programma's die werken in een browser. U kunt ze gebruiken voor het maken van documenten, het bewerken van foto's en het beluisteren van muziek. In de Google Chrome Web Store vindt u allerlei verschillende apps die u kunt toevoegen aan Google Chrome. Het installeren van een app is met enkele klikken gebeurd. Meer informatie over apps.

Een app installeren

Volg deze stappen om een app te installeren:

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Ga op zoek naar een app die u wilt installeren. U kunt door de verschillende categorieën bladeren of de app zoeken met behulp van het zoekvak.
  3. Klik op de app.
  4. Op de pagina met de details van de app ziet u een van de volgende knoppen:
    • Toevoegen aan Chrome of Gratis. Deze knop houdt in dat de app gratis is.
    • Kopen voor [price]. Deze knop betekent dat u voor de app moet betalen. Soms is ook een knop Nu proberen te zien. Deze apps hebben een gratis proefperiode. Meer informatie over het kopen van apps en gratis proefperioden.
  5. Klik op de knop om de app te installeren.

U kunt de geïnstalleerde app vinden door op het pictogram 'Apps' te klikken linksboven in de bladwijzerbalk van Chrome. Als App Launcher ook in uw werkbalk (Windows) of Dock (Mac) staat, is de app ook daar te vinden. Meer informatie over de App Launcher.

Gebruikt u een Chromebook thuis of op school? Uw netwerkbeheerder blokkeert mogelijk bepaalde apps. Als dit het geval is, kunt u deze niet installeren. Meer informatie over het gebruik van een beheerde Chromebook.

Een app verwijderen

Volg deze stappen om een app te verwijderen uit Google Chrome:

1. Linksboven in de balk met uw bladwijzers klikt u op de knop 'Apps' . Ziet u dit pictogram niet? Klik dan met de rechtermuisknop (of Control + klik op een Mac) op de bladwijzerbalk en selecteer Snelkoppeling naar app weergeven.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app die u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen uit Chrome.
  4. Er verschijnt een venster waarin u wordt gevraagd of u de app wilt verwijderen. Klik op Verwijderen.

Uw apps bijhouden

Als u een lijst wilt bekijken met alle apps die u heeft geïnstalleerd, waaronder de apps die u heeft verwijderd of geannuleerd, gaat u naar 'Uw apps' in de Chrome Web Store:

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Log in (als u dat nog niet heeft gedaan).
  3. Klik op het tandwielpictogram naast uw e-mailadres .
  4. Selecteer Uw apps.