Gratis apps installeren

Bekijk of de Chrome Web Store beschikbaar is op uw locatie.

Nadat een app is geïnstalleerd, kunt u deze meteen gebruiken. U hoeft de browser niet opnieuw te starten. Meer informatie over apps

Stappen voor het installeren van gratis apps

U heeft een Google-account nodig om apps te installeren via de Chrome Web Store. Met een Google-account beschikt u over één gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u gebruik kunt maken van producten en services van Google. Heeft u geen account? Maak binnen enkele minuten een account.

1. Bezoek de Web Store op http://chrome.google.com/webstore?hl=nl. U kunt de Web Store ook bereiken door op het pictogram Web Store te klikken in het gedeelte 'Apps' van de pagina 'Nieuw tabblad'.
  2. Zoek of blader naar de app die u wilt installeren.
  3. Bij gratis apps wordt de knop Toevoegen aan Chrome weergegeven op de pagina met details over de app. Klik op de knop om de app te installeren. Ziet u de knop Kopen voor [prijs] staan? Meer informatie over het aanschaffen van apps
  4. De app wordt automatisch geïnstalleerd en het pictogram van de app wordt weergegeven in het gedeelte 'Apps' van de pagina 'Nieuw tabblad'. U ziet een prompt die verwijst naar het pictogram nieuw tabblad boven aan het browservenster waarmee u de pagina 'Nieuw tabblad' kunt openen. Als u de app later wilt gebruiken, gaat u naar het gedeelte 'Apps' op de pagina 'Nieuw tabblad' en klikt u op het app-pictogram. U kunt ook via de Web Store naar de pagina met details over het item gaan en klikken op de knop App starten.

Sommige ontwikkelaars bieden gratis versies aan van hun betaalde apps. Als een gratis testversie beschikbaar is, ziet u de knop voor nu uitproberen op de pagina met details over de app. Klik op de knop om de testversie te installeren. Meer informatie over gratis testversies

Gebruikt u een Chromebook op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder blokkeert mogelijk bepaalde apps. Als dit het geval is, kunt u deze niet installeren. Informatie over het gebruik van een beheerde Chromebook

Na installatie

• Zoek en open uw apps op een aantal verschillende manieren. Meer informatie over het openen van apps.
  • Synchroniseer uw apps om uw apps op te slaan in uw Google-account. Op deze manier kunt u ze eenvoudig openen, ongeacht welke computer u gebruikt. Meer informatie over synchroniseren
  • Een app verwijderen: open de pagina 'Nieuw tabblad' en ga naar het gedeelte 'Apps'. Sleep de app naar de knop 'Verwijderen uit Chrome' in de rechterbenedenhoek. U kunt ook met de rechtermuisknop op de app klikken en Verwijderen uit Chrome selecteren.

Iedereen kan items uploaden naar de Chrome Web Store, dus u moet alleen items installeren die zijn gemaakt door personen die u vertrouwt. Lees de beoordelingen en recensies van dit item om te bepalen of het betrouwbaar is.

Een video bekijken

Meer informatie over het rechtstreeks installeren van apps via de website van de ontwikkelaar.