Väntande debiteringar och bestridanden

Väntande debiteringar

Om det står på kontoutdraget att en debitering från Chrome Web Store ”väntar” är detta vad det innebär:

• En väntande debitering visas direkt efter att du har köpt något från Chrome Web Store. Beloppet kan visas även om köpet annulleras. Om du annullerar köpet försvinner den väntande debiteringen inom 1–14 arbetsdagar. Om du inte annullerade köpet omvandlas den till en faktisk debitering.
  • Om du precis skapade ett Google Payments-konto för att göra det första köpet eller lade till ett nytt kort i Payments-kontot kan en debitering på 1 USD visas. Detta görs för att kontrollera att kortet är giltigt. Den kommer att tas bort och du debiteras inte.

Bestrida en debitering

Om du vill bestrida en debitering för en beställning kontaktar du utvecklaren, betalningshandläggaren eller kreditkortsföretaget direkt.

Google ansvarar inte för att lösa tvister om fakturering för objekt som du har köpt från Chrome Web Store.

Obs! Om det dyker upp debiteringar som du inte har auktoriserat i Google Payments-kontot, om du får nätfiskemeddelanden eller tror att ditt konto har kapats anmäler du otillåten användning.