Installera och hantera appar

Du kan installera appar från Chrome Web Store. När du har installerat dem kan du hålla reda på vad du har installerat och ta bort en app om du vill.

Obs! Vissa appar i Chrome Web Store stöds bara på Chromebook och fungerar inte på Windows-, Mac- eller Linux-datorer.

Installera och avinstallera appar

Installera en app
  1. Öppna Chrome Web Store.
  2. Hitta och välj den app du vill ha.
  3. Klicka på Lägg till i Chrome eller Köp om det är en betalapp.

Obs! Om du installerar appar på jobbet eller i skolan kan vissa appar vara blockerade Läs mer om att använda en hanterad enhet.

Installera en app med mobilen

Du kan fjärrinstallera kostnadsfria appar på datorn med mobilen:

1. Logga in i Chrome om du inte redan är inloggad.
  2. Bläddra i ett Chrome-fönster och hitta den app du vill ha.
  3. Tryck på Lägg till på skrivbordet.
  4. Tryck på Lägg till på skrivbordet i fönstret som visas.

Nästa gång du öppnar Chrome på datorn visas en varning om att appen har fjärrinstallerats. I vissa fall visas också de behörigheter som appen behöver. Klicka på Aktivera app om du vill ge appen behörighet och börja använda den.

Installera en app från en utvecklares webbplats
  1. Klicka på Lägg till i Chrome på utvecklarens webbplats för att installera appen.
  2. Granska och godkänn behörigheterna.
  3. Öppna en ny flik för att slutföra installationen.
Avinstallera en app

Så här tar du bort en app från Chrome:

1. Öppna chrome://apps.
  2. Högerklicka på appen och välj Ta bort från Chrome.
  3. Ett meddelande visas och du får välja om du vill ta bort appen. Klicka på Ta bort.

Skapa genvägar för appar

Om du använder Windows, Mac eller Linux kan du skapa genvägar för att öppna appar snabbare. Du kan lägga genvägarna på skrivbordet eller i menyer.

Skapa genvägar för appar som installerats från Chrome Web Store
  1. Öppna chrome://apps i en ny flik.
  2. Högerklicka på den app som du vill skapa en genväg för.
  3. Välj Skapa genväg.
  4. Välj var du vill att genvägar ska visas på din dator.
  5. Klicka på Skapa.

Hålla reda på appar

Så här visar du en lista över alla appar som du har installerat:

1. Öppna Chrome Web Store.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på Dina appar.

Obs! Om du vill ha åtkomst till dina appar oavsett vilken dator du använder kan du synkronisera apparna med ditt Google-konto.