Installer og administrer apper

Du kan installere apper fra Chrome Nettmarked. Og når du har gjort det, kan du holde styr på det du har installert, og eventuelt fjerne apper hvis du vil.

Merk: Noen apper i Chrome Nettmarked støttes bare på Chromebook og fungerer ikke på Windows, Mac eller Linux.

Installer og avinstaller apper

Installer apper
  1. Gå til Chrome Nettmarked.
  2. Finn og velg appen du vil ha.
  3. Klikk på Legg til Chrome eller, hvis det er en app som koster penger, klikk på Kjøp.

Merk: Hvis du installerer apper på jobben eller skolen, kan noen av dem bli blokkert. Finn ut mer om bruk av administrerte enheter.

Installer apper med telefonen

Du kan bruke telefonen til å installere gratisapper eksternt på datamaskinen din:

1. Logg på Chrome hvis du ikke allerede er pålogget.
  2. Surf på nettet i et Chrome-vindu for å finne appen du vil ha.
  3. Trykk på Legg til på skrivebordet.
  4. Trykk på Legg til på skrivebordet i vinduet som åpnes.

Neste gang du åpner Chrome på datamaskinen din, får du et varsel om at en app er installert eksternt. I noen tilfeller får du også se tillatelsene appen trenger. For å gi tillatelsene og bruke appen, klikk på Aktiver appen.

Installer apper fra utviklernes nettsteder
  1. Klikk på Legg til i Chrome på utviklerens nettsted for å installere appen.
  2. Gjennomgå og gi tillatelsene.
  3. Åpne en ny fane for å fullføre installasjonen.
Avinstaller apper

Sånn fjerner du apper fra Chrome:

1. Åpne chrome://apps i en ny fane.
  2. Høyreklikk på appen, og velg Fjern fra Chrome.
  3. Det vises en melding som spør om du vil fjerne appen. Klikk på Fjern.

Opprett snarveier til apper

Hvis du bruker Windows, Mac eller Linux, kan du opprette snarveier for å åpne apper raskere. Du kan legge disse snarveiene på skrivebordet eller i menyer.

Opprett snarveier til apper som er installert fra Chrome Nettmarked
  1. Åpne chrome://apps i en ny fane.
  2. Høyreklikk på appen du vil opprette en snarvei for.
  3. Velg Opprett snarvei.
  4. Velg hvor på datamaskinen du vil se snarveiene.
  5. Klikk på Opprett.

Hold styr på appene dine

Sånn ser du listen over alle appene du har installert:

1. Gå til Chrome Nettmarked.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på Dine apper.

Merk: For å få tilgang til appene dine på alle datamaskiner du bruker, kan du synkronisere appene med Google-kontoen din.