Apps installeren en beheren

Je kunt apps installeren via de Chrome Web Store. Zodra je apps hebt geïnstalleerd, kun je controleren wat je hebt geïnstalleerd en desgewenst een app verwijderen.

Opmerking: Sommige apps in de Chrome Web Store worden alleen ondersteund op Chromebooks en werken niet met Windows, Mac of Linux.

Apps installeren en verwijderen

Een app installeren
  1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek de gewenste app en selecteer deze.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome of klik op Kopen (als het een betaalde app is).

Opmerking: Als je een app op het werk of op school installeert, zijn sommige apps misschien geblokkeerd. Bekijk meer informatie over het gebruik van een beheerd apparaat.

Een app installeren via je telefoon

Je kunt je telefoon gebruiken om gratis apps op afstand op je desktop te installeren:

1. Log in bij Chrome als je nog niet bent ingelogd.
  2. Browse in een Chrome-venster op internet en zoek de gewenste app.
  3. Tik op Toevoegen aan bureaublad.
  4. Tik in het venster dat wordt weergegeven op Toevoegen aan bureaublad.

De volgende keer dat je Chrome op je computer opent, zie je een melding met daarin het bericht dat er extern een app is geïnstalleerd. In sommige gevallen zie je ook de rechten die de app nodig heeft. Klik op App inschakelen om rechten toe te wijzen en de app te gebruiken.

Een app installeren via de website van een ontwikkelaar
  1. Klik op de website van de ontwikkelaar op Toevoegen aan Chrome om de app te installeren.
  2. Bekijk en accepteer de rechten.
  3. Open een nieuw tabblad om de installatie af te ronden.
Een app verwijderen

Zo verwijder je een app uit Chrome:

1. Open chrome://apps in een nieuw tabblad.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer Verwijderen uit Chrome.
  3. Je ziet een bericht met de vraag of je de app wilt verwijderen. Klik op Verwijderen.

Je apps beheren in Chrome

Snelkoppelingen voor apps maken

Als je Windows, Mac of Linux gebruikt, kun je snelkoppelingen maken om apps sneller te openen. Je kunt deze snelkoppelingen op het bureaublad en in je menu's plaatsen.
  1. Open chrome://apps in een nieuw tabblad.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app waarvoor je een snelkoppeling wilt maken.
  3. Selecteer Snelkoppeling maken.
  4. Selecteer waar je de snelkoppelingen op je computer wilt plaatsen.
  5. Klik op Maken.

Apps starten als je inlogt

Je kunt instellen dat je apps automatisch worden gestart als je inlogt bij Windows, Mac of Linux.
  1. Ga naar chrome://apps.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een app (zoals Google Maps) om het menu te openen.
  3. Selecteer App starten als je inlogt.
Tip: Als je deze functie wilt uitzetten, klik je met de rechtermuisknop op de app en deselecteer je App starten als je inlogt.

Je apps bijhouden

Zo krijg je een lijst van je geïnstalleerde apps:
  1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Settings icon.
  3. Klik op Je apps.