Apps installeren en beheren

Je kunt apps installeren via de Chrome Web Store. Zodra je apps hebt geïnstalleerd, kun je controleren wat je hebt geïnstalleerd en desgewenst een app verwijderen.

Opmerking: Sommige apps in de Chrome Web Store worden alleen ondersteund op Chromebooks en werken niet met Windows, Mac of Linux.

Apps installeren en verwijderen

Een app installeren
  1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek de gewenste app en selecteer deze.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome of op Kopen (in het geval van een betaalde app).

Opmerking: Als je een app op het werk of op school installeert, is het mogelijk dat sommige apps zijn geblokkeerd. Meer informatie over het gebruik van een beheerd apparaat.

Een app installeren via je telefoon

Je kunt je telefoon gebruiken om gratis apps op afstand op je computer te installeren:

1. Log in bij Chrome als je nog niet bent ingelogd.
  2. Browse in een Chrome-venster op internet en zoek de gewenste app.
  3. Tik op Toevoegen aan bureaublad.
  4. Tik in het venster dat wordt weergegeven op Toevoegen aan bureaublad.

De volgende keer dat je Chrome op je computer opent, zie je een melding met daarin het bericht dat er extern een app is geïnstalleerd. In sommige gevallen zie je ook de rechten die de app nodig heeft. Klik op App inschakelen om rechten toe te wijzen en de app te gebruiken.

Een app installeren via de website van een ontwikkelaar
  1. Klik op de website van de ontwikkelaar op Toevoegen aan Chrome om de app te installeren.
  2. Controleer en accepteer de rechten.
  3. Open een nieuw tabblad om de installatie te voltooien.
Een app verwijderen

Een app verwijderen uit Chrome:

1. Open chrome://apps in een nieuw tabblad.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer Verwijderen uit Chrome.
  3. Er wordt een bericht weergegeven met de vraag of je de app wilt verwijderen. Klik op Verwijderen.

Snelkoppelingen voor apps maken

Als je Windows, Mac of Linux gebruikt, kun je snelkoppelingen maken om apps sneller te openen. Je kunt deze snelkoppelingen op het bureaublad en in je menu's plaatsen.

Snelkoppelingen maken voor apps die zijn geïnstalleerd via de Chrome Web Store
  1. Open chrome://apps in een nieuw tabblad.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app waarvoor je een snelkoppeling wilt maken.
  3. Selecteer Snelle link maken.
  4. Selecteer waar je de snelkoppelingen op je computer wilt plaatsen.
  5. Klik op Maken.

Je apps controleren

Ga als volgt te werk om een lijst met alle door jou geïnstalleerde apps weer te geven:

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Je apps.

Opmerking: Synchroniseer je apps met je Google-account zodat je altijd toegang hebt tot je apps, ongeacht welke computer je gebruikt.