Apps installeren en beheren

Het installeren van apps uit de Chrome Web Store is eenvoudig. Na de installatie kunt u bijhouden wat u heeft geïnstalleerd en apps verwijderen als u dat wilt.

Apps installeren en verwijderen

Een app installeren

Volg deze stappen om een app te installeren:

1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek en selecteer de gewenste app.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome of klik op Kopen (als het een betaalde app is).

Opmerking: Als u een app installeert op het werk of op school, kunnen sommige apps geblokkeerd zijn. Meer informatie over het gebruik van een beheerde Chromebook.

Apps installeren vanaf de website van een ontwikkelaar

U kunt sommige apps installeren vanaf de website van een ontwikkelaar.

1. Klik op de website van de ontwikkelaar op Toevoegen aan Chrome om de app te installeren.
  2. Bekijk en accepteer de rechten.
  3. Voltooi de installatie door een nieuw tabblad te openen.
Een app verwijderen

Volg deze stappen om een app te verwijderen uit Google Chrome:

1. Open chrome://apps op een nieuw tabblad.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer Verwijderen uit Chrome.
  3. Er verschijnt een melding waarin u wordt gevraagd of u de app wilt verwijderen. Klik op Verwijderen.

Snelkoppelingen naar apps maken

In Windows, Mac of Linux kunt u snelkoppelingen maken om apps sneller te openen. U kunt deze snelkoppelingen op uw bureaublad of in menu's plaatsen.

Snelkoppelingen maken voor apps die u via de Chrome Web Store heeft geïnstalleerd
  1. Open chrome://apps op een nieuw tabblad.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app waarvoor u een snelkoppeling wilt maken.
  3. Selecteer Snelkoppeling maken.
  4. Kies de locatie waar u de snelkoppelingen op uw computer wilt zien.
  5. Klik op Maken.

Uw apps bijhouden

Volg de volgende stappen om een lijst weer te geven van alle apps die u heeft geïnstalleerd:

1. Log in bij de Chrome Web Store.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen.
  3. Selecteer Uw apps.

Opmerking: Voor eenvoudige toegang tot uw apps (ongeacht welke computer u gebruikt) synchroniseert u uw apps via uw Google-account.

Als u Android-apps op uw Chromebook gebruikt, vindt u hier meer informatie over App Runtime voor Chrome OS.