Web-apps installeren en beheren

Je kunt apps op je Chromebook installeren via de Chrome Web Store. Zodra je apps hebt geïnstalleerd, kun je bijhouden wat je hebt geïnstalleerd en zo nodig een app verwijderen.

Belangrijk: Apps in de Chrome Web Store worden alleen ondersteund op Chromebooks en werken na december 2022 niet meer met Windows, Mac of Linux.

Apps installeren en verwijderen

Een app installeren
  1. Ga naar de Chrome Web Store.
  2. Zoek de gewenste app en selecteer deze.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome of klik op Kopen (als het een betaalde app is).

Opmerking: Als je een app op het werk of op school installeert, zijn sommige apps misschien geblokkeerd. Bekijk meer informatie over het gebruik van een beheerd apparaat.

Een app installeren via je telefoon

Je kunt je telefoon gebruiken om apps op afstand kosteloos te installeren op je desktop:

1. Log in bij Chrome.
  2. Zoek in Chrome de gewenste app.
  3. Tik op Toevoegen aan computer.
  4. Tik in het nieuwe venster op Toevoegen aan computer.

De volgende keer dat je Chrome op je computer opent, zie je een melding met daarin het bericht dat er extern een app is geïnstalleerd. In sommige gevallen zie je ook de rechten die de app nodig heeft. Klik op App inschakelen om rechten toe te wijzen en de app te gebruiken.

Een app installeren via de website van een ontwikkelaar
  1. Klik op de website van de ontwikkelaar op Toevoegen aan Chrome om de app te installeren.
  2. Bekijk en accepteer de rechten.
  3. Open een nieuw tabblad om de installatie af te ronden.
Een app verwijderen

Zo verwijder je een app uit Chrome:

1. Klik linksonder op je Chromebook-scherm op de Launcher .
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app die je wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen.