Sovellusten asennus ja hallinnointi

Voit asentaa sovelluksia Chrome Web Storesta. Kun olet asentanut ne, voit tarkastella asennuksiasi ja poistaa haluamasi sovellukset.

Huom. Joitakin Chrome Web Storen sovelluksia tuetaan vain Chromebookeissa, jolloin ne eivät toimi Windowsilla, Macilla tai Linuxilla.

Sovellusten asennus ja poistaminen

Sovelluksen asentaminen
  1. Siirry Chrome Web Storeen.
  2. Valitse haluamasi sovellus.
  3. Klikkaa Lisää Chromeen. Jos kyseessä on maksullinen sovellus, klikkaa Osta.

Huom. Jos olet asentamassa sovellusta töissä tai koulussa, jotkin sovellukset saatetaan estää. Lisätietoja hallinnoidun laitteen käytöstä.

Sovelluksen asentaminen puhelimella

Voit etäasentaa tietokoneelle maksuttomia sovelluksia puhelimellasi:

1. Kirjaudu Chromeen, jos et ole jo kirjautuneena.
  2. Selaa verkkoa Chrome-ikkunassa ja etsi haluamasi sovellus.
  3. Valitse Lisää työpöydälle.
  4. Valitse näkyviin tulevassa ikkunassa Lisää työpöydälle.

Seuraavan kerran kun avaat Chromen tietokoneellasi, näet ilmoituksen, että sovellus on asennettu etänä. Joissain tapauksissa näet myös sovelluksen tarvitsemat käyttöoikeudet. Jos haluat myöntää käyttöoikeuden ja käyttää sovellusta, valitse Ota sovellus käyttöön.

Sovelluksen asentaminen kehittäjän verkkosivustolta
  1. Asenna sovellus valitsemalla kehittäjän verkkosivustolta Lisää Chromeen.
  2. Lue ja hyväksy käyttöoikeudet.
  3. Suorita asennus loppuun avaamalla uusi välilehti.
Sovelluksen poistaminen

Sovelluksen poistaminen Chromesta:

1. Avaa uudella välilehdellä chrome://apps.
  2. Klikkaa sovellusta kakkospainikkeella ja valitse Poista Chromesta.
  3. Näkyviin tulee viesti, jossa kysytään, haluatko poistaa sovelluksen. Klikkaa Poista.

Sovellusten hallinta Chromessa

Pikakuvakkeiden luominen sovelluksille

Jos käytät Windowsia, Macia tai Linuxia, voit luoda pikakuvakkeita, joiden avulla sovellusten avaaminen on nopeampaa. Voit sijoittaa pikakuvakkeet työpöydällesi tai valikoihin.
  1. Avaa uudella välilehdellä chrome://apps.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella sovellusta, jolle haluat luoda pikakuvakkeen.
  3. Valitse Luo pikakuvake.
  4. Valitse, mihin haluat lisätä pikakuvakkeen.
  5. Valitse Luo.

Sovellusten käynnistäminen kirjautumisen yhteydessä

Voit asettaa sovellukset käynnistymään automaattisesti kirjautumisen yhteydessä Windowsilla, Macilla tai Linuxilla.
  1. Siirry osoitteeseen chrome://apps.
  2. Avaa valikko klikkaamalla sovellusta (esim. Google Maps) kakkospainikkeella.
  3. Valitse Käynnistä sovellus kun kirjaudut sisään.
Vinkki: Poista ominaisuus käytöstä klikkaamalla sovellusta kakkospainikkeella ja poistamalla valinta kohdasta Käynnistä sovellus kun kirjaudut sisään.

Asennettujen sovellusten tarkastelu

Näin löydät luettelon asennetuista sovelluksista:
  1. Siirry Chrome Web Storeen.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Settings icon.
  3. Valitse Omat sovellukset.