Sovellusten asennus ja hallinnointi

Voit asentaa sovelluksia Chrome Web Storesta. Kun olet asentanut ne, voit tarkastella asennuksiasi ja poistaa haluamasi sovellukset.

Huom. Joitakin Chrome Web Storen sovelluksia tuetaan vain Chromebookeissa, jolloin ne eivät toimi Windowsilla, Macilla tai Linuxilla.

Sovellusten asennus ja poistaminen

Sovelluksen asentaminen
  1. Siirry Chrome Web Storeen.
  2. Valitse haluamasi sovellus.
  3. Valitse Lisää Chromeen, tai jos kyseessä on maksullinen sovellus, valitse Osta.

Huom. Jos olet asentamassa sovellusta töissä tai koulussa, jotkin sovellukset saatetaan estää. Lisätietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman laitteen käytöstä

Sovelluksen asentaminen puhelimella

Voit etäasentaa tietokoneelle ilmaisia sovelluksia puhelimellasi:

1. Kirjaudu Chromeen, jos et ole jo kirjautuneena.
  2. Selaa verkkoa Chrome-ikkunassa ja etsi haluamasi sovellus.
  3. Valitse Lisää työpöydälle.
  4. Valitse näkyviin tulevassa ikkunassa Lisää työpöydälle.

Seuraavan kerran kun avaat Chromen tietokoneellasi, näet ilmoituksen, että sovellus on asennettu etänä. Joissain tapauksissa näet myös sovelluksen tarvitsemat käyttöoikeudet. Jos haluat myöntää käyttöoikeuden ja käyttää sovellusta, valitse Ota sovellus käyttöön.

Sovelluksen asentaminen kehittäjän verkkosivustolta
  1. Asenna sovellus valitsemalla kehittäjän verkkosivustolta Lisää Chromeen.
  2. Lue ja hyväksy käyttöoikeudet.
  3. Suorita asennus loppuun avaamalla uusi välilehti.
Sovelluksen poistaminen

Sovelluksen poistaminen Chromesta:

1. Avaa uudessa välilehdessä chrome://apps.
  2. Klikkaa sovellusta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista Chromesta.
  3. Näkyviin tulee ilmoitus, jossa kysytään, haluatko poistaa sovelluksen. Valitse Poista.

Pikakuvakkeiden luominen sovelluksille

Jos käytät Windowsia, Macia tai Linuxia, voit luoda pikakuvakkeita, joiden avulla sovellusten avaaminen on nopeampaa. Voit sijoittaa pikakuvakkeet työpöydällesi tai valikoihin.

Pikakuvakkeiden luominen Chrome Web Storesta asennetuille sovelluksille
  1. Avaa uudessa välilehdessä chrome://apps.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella sovellusta, jolle haluat luoda pikakuvakkeen.
  3. Valitse Luo pikakuvake.
  4. Valitse, minne haluat sijoittaa pikakuvakkeet.
  5. Valitse Luo.

Asennettujen sovellusten tarkastelu

Näin näet luettelon asentamistasi sovelluksista:

1. Siirry Chrome Web Storeen.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Omat sovellukset.

Huom. Jos haluat käyttää sovelluksiasi riippumatta käyttämästäsi tietokoneesta, synkronoi sovelluksesi Google-tilisi kanssa.