Tips för användning av Chrome Web Store

I Google Chrome Web Store finns ett brett utbud av användbara appar, tillägg och webbläsarteman som du kan lägga till i Google Chrome. Här nedan följer information om hur du kan få ut mesta möjliga av Chrome Web Store.

Söka i Chrome Web Store

Du kan söka i Chrome Web Store genom att

• ange ett ord eller en fras i sökrutan uppe till vänster på sidan för att hitta en specifik term
  • klicka på kategorilänkarna till vänster på sidan och begränsa sökningen
  • använda filter (objekttyp, funktioner och klassificeringar) när du vill förfina sökningen.
Du kan hitta information om ett objekt genom att
  • hålla muspekaren över objektets stjärnbetyg eller pris så att det visas
  • klicka på objektet så att exempelvis beskrivningen och relaterade objekt visas
  • läsa recensioner på fliken Recensioner.
Ange plats och språk

Objekt i Chrome Web Store som är tillgängliga i ditt land visas automatiskt. Så här ändrar du plats eller språk:

1. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  2. Klicka på Språk. Välj språk.
  3. Klicka på Plats. Välj land.
Sätta betyg eller skriva en recension

Du kan betygsätta appar, tillägg och teman när du har installerat dem.

Så här betygsätter du ett objekt:

1. Markera objektet som du vill recensera.
  2. Klicka på Recensioner.
  3. Betygsätt objektet med 1–5 stjärnor.
  4. Lägg till recensionen i kommentarsrutan.

Riktlinjer för att skriva en recension

• Håll dig till ämnet. Kommentarerna ska gälla den app du recenserar.
  • Inkludera inte e-postmeddelanden, länkar till webbplatser eller andra appar i recensionen.
  • Lägg inte upp falska recensioner för att höja eller sänka betyg.
  • Lägg inte upp sexuellt explicit eller kränkande innehåll.
  • Lägg inte upp grovt, hatiskt, hotfullt eller ofredande innehåll.
  • Utge dig inte för att vara någon annan och påstå inte att du har koppling till en person eller organisation som du inte har något samröre med.
  • Undvik överdriven användning av stora bokstäver och skiljetecken. Texten ska vara lättläst.

Om du ser en kommentar som inte följer riktlinjerna klickar du på Markera som otillåten eller spam bredvid recensionen.

Skicka feedback till utvecklaren

Så här skickar du feedback direkt till utvecklaren:

1. Markera objektet som du vill recensera.
  2. Klicka på Support.
  3. Fyll i formuläret och klicka på Publicera.