Tips för användning av Chrome Web Store

I Google Chrome Web Store finns ett brett utbud av användbara appar, tillägg och webbläsarteman som du kan lägga till i Google Chrome. Här nedan följer information om hur du kan få ut mesta möjliga av Chrome Web Store.

Obs! Appar i Chrome Web Store stöds bara på Chromebook och fungerar inte på Windows, Mac eller Linux efter december 2022.

Bläddra i Chrome Web Store

Du kan bläddra i Chrome Web Store genom att

• ange ett ord eller en fras i sökrutan uppe till vänster på sidan för att hitta en specifik term
  • klicka på kategorilänkarna till vänster på sidan för att begränsa sökningen
  • använda filter (objekttyp, funktioner och betyg) när du vill förfina sökningen.
Så här kan du hitta information om ett objekt:
  • Klicka på objektet för att visa mer information, till exempel beskrivningen eller relaterade objekt
  • Visa recensionerna genom att klicka på informationssidan och sedan Recensioner.
Så fungerar märken i Chrome Web Store

Märkesikonerna visas under namnet på ett tillägg i Chrome Web Store.

Märket Utvalt

Utvalda tillägg följer våra bästa tekniska metoder och håller en hög standard på både användarupplevelsen och designen.

Innan ett tillägg kan få märket Utvalt måste det granskas av Chrome Web Store-teamet. Teamet kontrollerar bland annat att bästa metoderna för CWS iakttas, att användarupplevelsen är intuitiv och att de senaste plattforms-API:erna används.

Märket Etablerad utgivare

Märket Etablerad utgivare ges till utgivare som har verifierats och har visat att de följer våra programpolicyer för utvecklare. Detta märke ges till utgivare som uppfyller båda av följande villkor:

• Utgivarens identitet har verifierats.
  • Utgivaren har en genomgående positiv bakgrund med Googles tjänster.

Obs! Utgivare kan inte betala för att få märken i Chrome Web Store.

Om du är utgivare kan du läsa mer om märken i Chrome Web Store.

Ange plats och språk

Objekt i Chrome Web Store som är tillgängliga i ditt land visas automatiskt. Så här ändrar du plats eller språk:

1. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger.
  2. Klicka på Språk. Välj språk.
  3. Klicka på Plats. Välj land.
Sätta betyg eller skriva en recension

Du kan betygsätta appar, tillägg och teman när du har installerat dem.

Sätta betyg eller skriva en recension:

1. Markera objektet som du vill recensera.
  2. Klicka på Recensioner.
  3. Betygsätt objektet med 1–5 stjärnor.
  4. Lägg till recensionen i kommentarsrutan.

Riktlinjer för recensioner

• Håll dig till ämnet. Kommentarer ska gälla appen som du recenserar.
  • Infoga inte e-postadresser eller länkar till webbplatser eller andra appar i recensionen.
  • Lägg inte upp falska recensioner för att höja eller sänka betyg.
  • Lägg inte upp sexuellt eller profant innehåll.
  • Lägg inte upp grovt, hatiskt, hotfullt eller trakasserande innehåll.
  • Utge dig inte för att vara någon annan och påstå inte att du har koppling till en person eller organisation som du inte har något samröre med.
  • Se till att det du skriver är läsbart. Använd inte överdrivet många versaler eller skiljetecken.

Om du ser en kommentar som inte följer riktlinjerna kan du klicka på Markera som otillåten eller spam bredvid recensionen.

Skicka feedback till utvecklaren

Så här skickar du feedback direkt till utvecklaren:

1. Markera objektet som du vill recensera.
  2. Klicka på Support.
  3. Fyll i formuläret och klicka på Publicera.