Tips for bruk av Chrome Nettmarked

På Google Chrome Nettmarked finner du et bredt utvalg av praktiske apper, utvidelser og nettlesertemaer du kan legge til i Google Chrome. Her er noen tips til hvordan du får mest mulig ut av Chrome Nettmarked.

Viktig: Apper i Chrome Nettmarked støttes bare på Chromebook, og etter desember 2022 kommer de ikke til å fungere på Windows, Mac eller Linux.

Slik blar du gjennom Chrome Nettmarked

Dette kan du gjøre for å finne ting på Chrome Nettmarked:

• Søk etter bestemte termer ved å skrive inn ord eller fraser i søkefeltet øverst til venstre på siden.
  • Avgrens søket ved å klikke på kategorilinkene til venstre på siden.
  • Du kan avgrense søket enda mer ved å bruke filtre (varetype, egenskaper, vurderinger).
Finn detaljer om varer
  • Klikk på varen for å se mer informasjon, som beskrivelsen eller relaterte varer.
  • For å lese anmeldelsene, klikk på Anmeldelser etter at du har klikket deg inn på detaljsiden.
Forstå merker i Chrome Nettmarked

Du finner merkeikoner under navnet på utvidelser i Chrome Nettmarked.

Fremhevet-merket

Fremhevede utvidelser følger de anbefalte tekniske fremgangsmåtene våre og holder høy standard for brukeropplevelse og design.

Før utvidelser får fremhevet-merket, må Chrome Nettmarked-teamet gjennomgå dem individuelt. Teamet ser blant annet etter en intuitiv brukeropplevelse, bruk av de nyeste plattform-API-ene og hvorvidt de anbefalte fremgangsmåtene for CWS er fulgt.

Veletablert publisist-merket

Veletablert publisist-merket fremhever publisister som er bekreftet og overholder programretningslinjene for utviklere. Dette merket gis til publisister som oppfyller begge disse betingelsene:

• Publisistens identitet er bekreftet.
  • Publisisten har en stabil, positiv historikk i Google-tjenestene.

Tips: Publisister kan ikke betale for å motta Chrome Nettmarked-merker.

Hvis du er publisist, kan du finne ut mer om Chrome Nettmarked-merker.

Angi sted og språk

Du skal automatisk se Chrome Nettmarked-produkter som er tilgjengelige i landet ditt. For å endre posisjon eller språk, følg denne fremgangsmåten:

1. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  2. Klikk på Språk. Velg språk.
  3. Klikk på Sted. Velg landet du bor i.
Gi en vurdering, eller skriv en anmeldelse

Du kan vurdere og anmelde apper, utvidelser og temaer du har installert.

Slik vurderer eller anmelder du varer:

1. Velg varen du vil anmelde.
  2. Klikk på Anmeldelser.
  3. Vurder varen ved å gi den 1–5 stjerner.
  4. Legg inn anmeldelsen din i kommentarfeltet.

Retningslinjer for anmeldelser

• Vær saklig. Kommentarene skal bare omhandle appen du anmelder.
  • Ikke legg inn e-postadresser eller linker til nettsteder eller andre apper i anmeldelsen din.
  • Ikke legg ut falske anmeldelser med formål om å styrke eller svekke totalvurderingen.
  • Ikke legg ut seksuelt eksplisitt eller støtende innhold.
  • Ikke legg ut innhold som er krenkende, hatsk, truende eller trakasserende.
  • Ikke utgi deg for å være noen andre, og ikke si at du er tilknyttet personer eller organisasjoner du ikke kjenner.
  • Pass på at anmeldelsen er lett å lese. Ikke overdriv bruken av tegnsetting eller store bokstaver.

Hvis du ser en kommentar som ikke følger disse retningslinjene, kan du klikke på Merk som nettsøppel eller misbruk ved siden av anmeldelsen.

Send tilbakemelding til utvikleren

Du kan også sende tilbakemelding direkte til utvikleren slik:

1. Velg varen du vil anmelde.
  2. Klikk på Brukerstøtte.
  3. Fyll ut skjemaet, og klikk på Publiser.