Tips voor het gebruik van de Chrome Web Store

In de Google Chrome Web Store vind je een breed aanbod van handige apps, extensies en browserthema's die je kunt toevoegen aan Google Chrome. Hier volgen een paar manieren waarop je de Chrome Web Store optimaal kunt gebruiken:

Belangrijk: Apps in de Chrome Web Store worden alleen ondersteund op Chromebooks en werken na december 2022 niet meer met Windows, Mac of Linux.

Browsen in de Chrome Web Store

Als je wilt browsen in de Chrome Web Store, kun je:

• Zoeken naar een specifieke term door het woord of de woordgroep op te geven in het zoekvak in de linkerbovenhoek van de pagina.
  • Je zoekopdracht beperken door op de categorielinks te klikken aan de linkerkant van de pagina.
  • Je zoekopdracht verder verfijnen door filters toe te passen (itemtype, functies, beoordelingen).
Informatie over een item zoeken
  • Klik op het item voor meer informatie, zoals de beschrijving of gerelateerde items.
  • Als je de reviews wilt lezen, klik je op Reviews nadat je naar de detailpagina bent gegaan.
Inzicht in Chrome Web Store-badges

Badge-iconen vind je onder de naam van een extensie in de Chrome Web Store.

De badge Uitgelicht

Uitgelichte extensies volgen onze technische best practices en voldoen aan een hoge standaard voor gebruikerservaring en ontwerp.

Het Chrome Web Store-team moet elke extensie beoordelen voordat deze de badge Uitgelicht kan krijgen. Het team checkt onder meer op naleving van de best practices van de Chrome Web Store, een intuïtieve gebruikerservaring en het gebruik van de nieuwste platform-API's.

De badge Gevestigde uitgever

De badge Gevestigde uitgever omvat uitgevers die zijn geverifieerd en aantonen dat ze voldoen aan ons programmabeleid voor ontwikkelaars. Deze badge wordt toegekend aan uitgevers die aan deze 2 voorwaarden voldoen:

• De identiteit van de uitgever is geverifieerd.
  • De uitgever heeft een consistent goede reputatie op het gebied van Google-services.

Tip: Uitgevers kunnen niet betalen om Chrome Web Store-badges te krijgen.

Als je uitgever bent, kun je meer informatie bekijken over Chrome Web Store-badges.

Locatie en taal instellen

Chrome Web Store-items die in je land beschikbaar zijn, worden automatisch weergegeven. Volg deze stappen om je locatie of taal te wijzigen:

1. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  2. Klik op Taal. Kies je taal.
  3. Klik op Locatie. Kies je land.
Een beoordeling of review achterlaten

Na installatie kun je een app, extensie of thema beoordelen of er een review voor plaatsen.

Volg deze stappen om een item te beoordelen of er een review voor te plaatsen:

1. Selecteer het item waarvoor je een review wilt plaatsen.
  2. Klik op Reviews.
  3. Beoordeel het item met 1-5 sterren.
  4. Voeg je review aan het opmerkingenvak toe.

Richtlijnen voor het achterlaten van een review

• Blijf bij het onderwerp. Opmerkingen moeten van toepassing zijn op de app waarvoor je een review plaatst.
  • Neem in je review geen e-mailadressen of links naar websites of andere apps op.
  • Plaats geen nepreviews die bedoeld zijn om beoordelingen te verhogen of te verlagen.
  • Plaats geen seksueel expliciete of lasterlijke content.
  • Plaats geen content die beledigend, hatelijk, bedreigend of intimiderend is.
  • Doe je niet voor als iemand anders en zeg niet dat je verbonden bent met een persoon of organisatie die je niet kent.
  • Zorg dat je review leesbaar blijft. Maak geen overmatig gebruik van hoofdletters en leestekens.

Als je een reactie tegenkomt die niet aan deze richtlijnen voldoet, klik je naast de review op Markeren als spam of misbruik.

Feedback naar de ontwikkelaar sturen

Je kunt ook rechtstreeks feedback naar de ontwikkelaar sturen. Volg daarvoor deze stappen:

1. Selecteer het item waarvoor je een review wilt plaatsen.
  2. Klik op Ondersteuning.
  3. Vul het formulier in en klik op Publiceren.