Chrome Web Storen käyttövinkkejä

Google Chrome Web Store tarjoaa laajan valikoiman hyödyllisiä sovelluksia, laajennuksia ja selainteemoja, joita voit lisätä Google Chromeen. Tässä on muutama tapa saada mahdollisimman paljon hyötyä irti Chrome Web Storesta:

Tärkeää: Chrome Web Storen sovelluksia tuetaan vain Chromebookeissa, eivätkä sovellukset toimi 2022 joulukuun jälkeen Windowsilla, Macilla tai Linuxilla.

Chrome Web Storen selaaminen

Jos haluat selata Chrome Web Storea, voit

• hakea tiettyä termiä kirjoittamalla sanan tai ilmaisun sivun vasemmassa yläkulmassa olevaan hakukenttään
  • tarkentaa hakua klikkaamalla sivun vasemmassa reunassa olevia luokkalinkkejä
  • tarkentaa hakuasi suodattimien avulla (kohteen tyyppi, ominaisuudet, arviot).
Tuotteen lisätietoihin tutustuminen
  • Jos haluat nähdä esimerkiksi kuvauksen tai vastaavia tuotteita, klikkaa niitä.
  • Voit lukea arvosteluja klikkaamalla Arvostelut sen jälkeen, kun olet siirtynyt tietosivulle.
Chrome Web Storen merkit

Merkin kuvake näkyy Chrome Web Storessa laajennuksen nimen alla.

Kiinnostavat-merkki

Suositellut laajennukset noudattavat teknisiä parhaita käytäntöjämme ja täyttävät korkeat käyttökokemus- ja ulkoasuvaatimukset.

Chrome Web Store ‐tiimin täytyy tarkistaa jokainen laajennus ennen Suositukset-merkin saamista. Tiimi tarkistaa muun muassa, että laajennus noudattaa CWS:n parhaita käytäntöjä, käyttökokemus on intuitiivinen ja käytössä on uusimmat alustojen sovellusliittymät.

Hyvämaineinen julkaisija ‑merkki

Hyvämaineinen julkaisija ‐merkki koostuu julkaisijoista, jotka ovat todennettuja ja osoittaneet olevansa kehittäjien ohjelmakäytäntöjen mukaisia. Merkki myönnetään julkaisijoille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

• Julkaisijan henkilöllisyys on todennettu.
  • Julkaisija on saanut johdonmukaisesti positiivisia tuloksia Googlen palveluissa.

Vinkki: Julkaisijat eivät voi maksaa Chrome Web Store ‑merkkien vastaanottamisesta.

Jos olet julkaisija, lue lisää Chrome Web Store ‑merkeistä.

Sijainnin ja kielen määrittäminen

Maassasi saatavilla olevien Chrome Web Store ‑tuotteiden pitäisi näkyä automaattisesti. Näin voit vaihtaa sijaintia tai kieltä:

1. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Kieli. Valitse kielesi.
  3. Valitse Sijainti. Valitse asuinmaasi.
Arvion tai arvostelun antaminen

Voit arvioida tai arvostella sovelluksen, laajennuksen tai teeman, kun olet asentanut sen.

Voit arvioida tai arvostella tuotteen näin:

1. Valitse arvosteltava tuote.
  2. Valitse Arvostelut.
  3. Anna kohteelle 1–5 tähteä.
  4. Lisää arvostelusi kommenttikenttään.

Ohjeita arvostelun kirjoittamiseen

• Pysy aiheessa. Kommenttien täytyy liittyä arvosteltavaan sovellukseen.
  • Älä lisää arvosteluun sähköpostiosoitteita tai linkkejä verkkosivustoille tai muihin sovelluksiin.
  • Älä julkaise tekaistuja arvosteluja, jotka on tarkoitettu arviointien parantamiseen tai heikentämiseen.
  • Älä julkaise avoimen seksuaalista tai halventavaa sisältöä.
  • Älä julkaise loukkaavaa, vihamielistä, uhkaavaa tai häiritsevää sisältöä.
  • Älä teeskentele olevasi joku muu tai väitä edustavasi henkilöä tai organisaatiota, jota et tunne.
  • Muista luettavuus: älä käytä ylimääräisiä isoja kirjaimia tai välimerkkejä.

Jos näet kommentin, joka ei noudata näitä sääntöjä, valitse arvostelun vierestä Merkitse roskapostiksi tai väärinkäytökseksi.

Palautteen lähettäminen kehittäjälle

Voit myös lähettää palautetta suoraan kehittäjälle näin:

1. Valitse arvosteltava tuote.
  2. Valitse Tuki.
  3. Täytä lomake ja klikkaa Julkaise.