/chrome/community?hl=en
/chrome/community?hl=en
2/15/19
Original Poster
Mike Ward2

Chrome won't navigate to any website. Windows 10 1803 fresh install - HELP

Good evening,

I'm looking for any ideas as I'm stuck on this one. I have a brand new computer, just loaded Windows 10 1803 fresh install. Downloaded and installed Chrome v. 66.0.3359.139 64-bit. Chrome launches fine and I am able to navigate through the menus without any issues (no freezing) but for the life of me, I can not load any web pages (https). I have NO problems navigating to websites with any other browsers. I checked proxy settings (none), disabled Windows defender, no other AV, turned off the firewall completely, played with TLS settings in Internet Options. I've reset Chrome, uninstalled, cleaned my registry, and reinstalled Chrome. I've also disabled hardware acceleration but nothing has worked. Malware bytes didn't find anything but that is not a surprise as Windows is a fresh install.

Any ideas with this? I love Chrome so please don't make me switch :]

Any help is greatly appreciated. Thanks!
Community content may not be verified or up-to-date. Learn more.
Recommended Answer
Was this answer helpful?
How can we improve it?
All Replies (501)
5/4/18
Original Poster
Mike Ward2
Incognito mode makes no difference and I've also tried turning off predictive settings.
LarryLACa
5/4/18
LarryLACa
Mike - You didn't say what happens, but I think you implied that Chrome was freezing when going to a site.

Problems with the Windows 1803 build stalling are being discussed here.  

The easiest fix is to try disabling Hardware acceleration: Settings> Advanced> System.

Let us know how it goes, either here or on the main thread.
5/4/18
Original Poster
Mike Ward2
Hi LarryLACa,

Thanks for your help. I mentioned above that Chrome was not freezing, it just wouldn't load any web pages. After following your link it appears to be related to the CryptSvc. If I stop or restart that service, I can use Chrome without any issues.Hopefully, this bug with 1803 will be addressed soon.

Thank you for your help!
Tina - Community Specialist
5/4/18
Tina - Community Specialist
Hi All,

Thanks for posting on the Google Chrome Help Forum.

@Larry - Thanks for pitching in and sharing your inputs.

@Mike - I appreciate your efforts and thanks for sharing the details with us. Please create a new browser profile for your Chrome (please back-up your data before you perform this step) to see if that helps:

  • Exit Google Chrome completely.

  • Enter the keyboard shortcut Windows key +E to open Windows Explorer.

  • In the Windows Explorer window that appears, enter the following in the address bar.

  • Windows 7/ Windows 8/ Windows 10: %LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\

  • Locate the folder called "Default" in the directory window that opens and rename it as "Backup default."

  • Try opening Google Chrome again. A new "Default" folder is automatically created as you start using the browser.


Keep me posted.

Best,
Tina
5/4/18
Original Poster
Mike Ward2
Hi Tina,

Thank you for responding. I renamed my "Default" folder but it had no effect. Web pages will not load and will eventually time out. The only success that I've found is restarting the CryptSvc service, although this works only temporarily.

Any other suggestions?
495 MORE
sed6
3/5/19
sed6
Wow! I'm SO happy I found this thread! Stopping the Crypto allowed Chrome to load a page, finally. This thread has gotten too long to read, is there an easy answer to disabling the Crypto permanently?
 
This question is locked and replying has been disabled. Still have questions? Ask the Help Community.

Badges

Some community members might have badges that indicate their identity or level of participation in a community.

 
Expert - Google Employee — Googler guides and community managers
 
Expert - Community Specialist — Google partners who share their expertise
 
Expert - Gold — Trusted members who are knowledgeable and active contributors
 
Expert - Platinum — Seasoned members who contribute beyond providing help through mentoring, creating content, and more
 
Expert - Alumni — Past members who are no longer active, but were previously recognized for their helpfulness
 
Expert - Silver — New members who are developing their product knowledge
Community content may not be verified or up-to-date. Learn more.

Levels

Member levels indicate a user's level of participation in a forum. The greater the participation, the higher the level. Everyone starts at level 1 and can rise to level 10. These activities can increase your level in a forum:

  • Post an answer.
  • Having your answer selected as the best answer.
  • Having your post rated as helpful.
  • Vote up a post.
  • Correctly mark a topic or post as abuse.

Having a post marked and removed as abuse will slow a user's advance in levels.

View profile in forum?

To view this member's profile, you need to leave the current Help page.

Report abuse in forum?

This comment originated in the Google Product Forum. To report abuse, you need to leave the current Help page.

Reply in forum?

This comment originated in the Google Product Forum. To reply, you need to leave the current Help page.