Dela sidor i Chrome

När du surfar med Chrome kan du dela sidor med andra via externa appar.
Dela sidor med andra
  1. Öppna Chrome Chrome på Android-enheten.
  2. Öppna en sida som du vill dela.
  3. Tryck på Mer Mer bredvid adressfältet följt av Dela ….
  4. Välj vilken app du vill använda för att dela länken.
    • För att se fler appar trycker du på Mer Mer.
Tips! Om du ofta delar webbsidor kan genvägen Dela Dela visas till höger om sökfältet. Om den inte visas kan du lägga till Dela Dela.
  1. Tryck på Mer Mer Inställningar följt av Genväg i verktygsfältet.
  2. Välj Dela.
Dela bilder och länkar från sidor
Du kan trycka och dra en bild eller en länk från en sida till en annan app, till exempel Gmail eller Drive.
  1. Öppna Chrome Chrome på en surfplatta med Android.
  2. Öppna sidan med bilden eller länken som du vill dela.
  3. Öppna appen som du vill dra bilden eller länken till.
  4. Byt till delad vy.
    1. Svep uppåt från skärmens nederkant.
    2. Tryck länge på Chrome-logotypen ovanför det öppna Chrome-fönstret.
    3. Tryck på Upptill på delad skärm eller Delad skärm.
  5. Tryck länge på och dra sedan bilden eller länken från sidan till den valda appen.
Dela och redigera skärmbilder

När du har tagit en skärmbild kan du redigera den, dela den med andra eller kopiera den till en annan app. Du kan även ta skärmbilder som är längre än skärmen.

1. Öppna Chrome Chrome på Android-enheten.
  2. Öppna sidan du vill dela en skärmbild av.
  3. Tryck på Mer Mer bredvid adressfältet följt av Dela ….
  4. Tryck på Lång skärmbild.
    • Lång skärmbild: Dra i beskärningshandtagen om du vill göra skärmbilden längre. Tryck på Bekräfta när du är klar.
  5. Du kan dela skärmbilden med någon eller med en app eller spara den på enheten.
Dela sidor med dig själv
  1. Öppna Chrome Chrome på Android-enheten.
  2. Öppna en sida som du vill dela.
  3. Tryck på adressfältet följt av Dela Dela följt av Skicka till dina enheter.
    • Du kanske måste logga in på Google-kontot.
  4. Välj vilken enhet som sidan ska skickas till.
    • Om inga enheter visas är du inte inloggad på ditt konto på andra enheter.
  5. Du får en avisering om sidan som du har delat med dig själv på enheten du valt.
Dela sidor med QR-kod

Du kan skapa en QR-kod och dela en sida i Chrome med hjälp av den.

1. Öppna Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Besök den sida du vill dela.
  3. Tryck på Mer Ordna bredvid verktygsfältet följt av Dela …
  4. Välj QR-kod .
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att dela sidor eller ladda ned QR-koden.
    • Du kan även skanna en QR-kod på någon annans telefon med kameran.

Tips! Du kan även söka efter QR-koder och streckkoder med Chrome på Android.

QR Code är ett registrerat varumärke som tillhör Denso Wave Incorporated i Japan och andra länder.