Öppna flikar, fönster och filer

Du kan visa olika webbsidor eller filer med hjälp av flikar och fönster i Google Chrome.

Öppna en ny flik

• Klicka på ny flik bredvid den sista fliken högst upp i Google Chrome-fönstret.
  • Om du vill öppna en länk på en ny flik trycker du på Ctrl (Windows och Linux) eller (Mac) på tangentbordet samtidigt som du klickar på länken. Relaterade flikar placeras bredvid varandra.
  • Högerklicka på fliken där webbsidan finns och välj Dubblett om du vill öppna samma webbsida på flera flikar.
  • Testa följande kortkommandon: Ctrl + T (Windows och Linux) eller ⌘ + T (Mac).
  • Om du vill öppna en flik som du nyligen har stängt trycker du på Ctrl + Skift + T (Windows och Linux) eller ⌘ + Skift + T (Mac).

När du öppnar en ny flik visas miniatyrbilder av de webbplatser du besöker ofta nedanför sökrutan. Klicka på miniatyren om du vill besöka den aktuella webbplatsen.

Om du vill ta bort en webbplats som du besöker ofta pekar du med muspekaren på miniatyren. Klicka på Ta bort Ta bort uppe till höger på minityrbilden.

Öppna ett nytt fönster

• Testa följande kortkommandon: Ctrl + N (Windows och Linux) eller ⌘ + N (Mac).
  • Om du vill öppna en flik i ett nytt fönster drar du fliken till en plats utanför Google Chrome-fönstret.

Öppna en fil

• Dra filen från skrivbordet eller en mapp på datorn till en flik i Google Chrome. Om detta lyckas visar markören Lägg till Lägg till.
  • Skriv in filens plats (kallas även sökväg) i adressfältet och tryck sedan på Retur.
  • Testa följande kortkommandon: Ctrl + O (Windows och Linux) eller ⌘ + O (Mac).