Tabbladen, vensters en bestanden openen

U kunt in Chrome verschillende webpagina's of bestanden bekijken op tabbladen en in vensters.

Een nieuw tabblad openen

• Klik boven aan het Google Chrome-venster naast het laatste tabblad op 'Nieuw tabblad' nieuw tabblad.
  • Als u een link wilt openen op een nieuw tabblad, drukt u op Ctrl (Windows en Linux) of (Mac) op uw toetsenbord terwijl u op de link klikt. Aan elkaar gerelateerde tabbladen worden samen gegroepeerd.
  • Als u dezelfde webpagina op meerdere tabbladen wilt openen, klikt u met de rechtermuisknop op het tabblad waarop de webpagina wordt weergegeven en selecteert u Dupliceren.
  • Probeer deze sneltoetsen: Ctrl + T (Windows en Linux) of ⌘ + T (Mac).
  • Als u een recent gesloten venster opnieuw wilt openen, drukt u op Ctrl + Shift + T (Windows en Linux) of op ⌘ + Shift + T (Mac).

Wanneer u een nieuw tabblad opent, worden afbeeldingen van websites die u vaak bezoekt, onder het zoekvak weergegeven. Als u een van deze sites wilt bezoeken, klikt u op de miniatuur.

Als u een van de meest bezochte sites wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op de miniatuur. Klik in de rechterbovenhoek van de miniatuur op Verwijderen Verwijderen.

Een nieuw venster openen

• Probeer deze sneltoetsen: Ctrl + N (Windows en Linux) of ⌘ + N (Mac).
  • Als u een tabblad wilt openen in een nieuw venster, sleept u het tabblad tot buiten het Google Chrome-venster.

Een bestand openen

• Sleep een bestand vanaf het bureaublad of vanuit een computermap naar een Google Chrome-tabblad. Als de actie wordt ondersteund, wordt bij uw cursor Toevoegen Toevoegen weergegeven.
  • Typ de locatie van het bestand (ook wel het pad genoemd) in de adresbalk en druk op Enter.
  • Probeer deze sneltoetsen: Ctrl + O (Windows en Linux) of ⌘ + O (Mac).

Gerelateerde links

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.