Administrer advarsler om usikre nettsteder

Det kan hende du får en advarsel hvis nettstedet du prøver å besøke, er utrygt. Dette er ofte nettsteder som driver med nettfisking eller inneholder skadelig programvare.

Få advarsler om utrygge nettsteder

Gjenkjenning av nettfisking og skadelig programvare er slått på som standard i Chrome. Når du støter på nettfisking, skadelig programvare, uønsket programvare eller nettsteder med sosial manipulering, kan det hende du ser en rød advarsel der det står «Farlig nettsted». Hvis du får denne advarselen, anbefaler vi at du ikke går til nettstedet.

For å beskytte deg mot utrygge nettsteder har Google Safe Browsing en liste over nettsteder som muligens kan utsette deg for skadelig programvare, misbrukende utvidelser, nettfisking, skadelige og forstyrrende annonser samt angrep via sosial manipulering.

Du kan også slå på Safe Browsing med økt beskyttelse, som oppdager og advarer deg om kjente og nye utrygge nettsteder i sanntid. Finn ut mer om Safe Browsing-beskyttelsesnivået i Chrome.

Tips: Vær forsiktig med hva du laster ned. Noen nettsteder kan fortelle deg at du har et virus, for å få deg til å laste ned skadelig programvare. Vær forsiktig så du ikke laster ned skadelig programvare.

Hva betyr advarslene om utrygge nettsteder?

Utrygge nettsteder er vanligvis nettsteder som prøve å lure deg til å gjøre noe farlig på nettet, for eksempel ved å be deg om å oppgi passord eller personopplysninger. De kan skade enheten eller forårsake problemer når du surfer på nettet.

Disse nettstedene kan drive med

• nettfisking
  • sosial manipulering
  • forsøk på å installere skadelig eller uønsket programvare på datamaskinen
Administrer advarsler om utrygge nettsteder
Hvis du ikke vil bli advart om utrygge nettsteder, kan du slå av Safe Browsing i Chrome. Dette slår også av nedlastingsadvarslene.
Viktig: Vi anbefaler ikke at du slår av Safe Browsing.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet.
  4. Velg Ingen beskyttelse (anbefales ikke) under «Safe Browsing».
Tips: Hvis du bruker Chrome på jobben eller skolen, kan det hende nettverksadministratoren har konfigurert beskyttelse mot nettfisking og skadelig programvare for deg, og da kan du ikke endre denne innstillingen selv.

Når du besøker et utrygt nettsted

Hvis du forstår sikkerhetsrisikoen, kan du gå til en side med en advarsel. Dette anbefales ikke.

Gå til en usikker side

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. På siden der du får en advarsel, velger du Detaljerog så Besøk dette utrygge nettstedet.
  3. Siden lastes inn.

Last ned en usikker fil
Du kan laste ned filer som viser advarsler. Dette anbefales ikke.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer og så Nedlastinger.
  3. Finn filen du vil laste ned.
  4. Klikk på Mer Mer og så Last ned den farlige filen.

Mente du [nettstedsnavn]?

Hvis du ser denne meldingen, tror Chrome at nettadressen kanskje fører til et annet nettsted enn det du forventet.

I meldingen kan det også stå «Er dette riktig nettsted?» eller «Falskt nettsted i sikte».

Du får denne meldingen når nettstedet du prøver å gå til

• ligner på et trygt nettsted du pleier å besøke
  • prøver å lure deg med en nettadresse som er nesten lik adressen til et nettsted man vet er trygt
  • har en nettadresse som er litt annerledes enn en nettadresse i nettleserloggen din

Hvis du tror at siden er rapportert ved en feil, og du vil gå videre til nettstedet, velger du Ja, fortsett.

Jeg har et nettsted eller programvare som er merket som farlig eller mistenkelig