Administrer advarsler om usikre nettsteder

Du ser en advarsel hvis innholdet du prøver å se, er farlig eller villedende. Eksempler på slike nettsteder er nettsteder som driver med nettfisking eller inneholder skadelig programvare.

Få advarsler om farlig og villedende innhold

Funksjonen for påvisning av nettfisking og skadelig programvare er slått på som standard. Så lenge den er slått på, kan du se følgende meldinger. Hvis du ser en av disse meldingene, anbefaler vi at du ikke går til det tilknyttede nettstedet.

• Nettstedet du er på vei til, inneholder skadelig programvare: Det kan hende at nettstedet du er i ferd med å besøke, prøver å installere skadelig programvare på datamaskinen din.
  • Villedende nettsted i sikte: Det kan hende at nettstedet du prøver å besøke, driver med nettfisking.
  • Mistenkelig nettsted: Nettstedet du prøver å besøke, virker mistenkelig og er kanskje ikke trygt.
  • Nettstedet du er på vei til, inneholder skadelige programmer: Det kan hende at nettstedet du er i ferd med å besøke, prøver å lure deg til å installere programmer som forårsaker problemer når du surfer på nettet.
  • Denne siden prøver å laste inn skript (kodesnutter) fra uautentiserte kilder: Nettstedet du prøver å besøke, er ikke sikkert.
  • Mente du [nettstednavn]? eller Er dette riktig nettsted?: Det kan hende at nettstedet du er i ferd med å besøke, prøver å villede deg, og det er kanskje ikke siden du ønsket å besøke.

Viktig: Vær forsiktig med hva du laster ned. Noen nettsteder prøver å lure deg til å laste ned skadelig programvare ved å fortelle deg at du har et virus. Pass på så du ikke laster ned skadelig programvare.

Se usikre nettsteder

Du kan besøke sider som viser advarsler. Dette anbefales ikke.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Detaljer på siden der du ser advarselen.
  3. Trykk på på Gå til dette usikre nettstedet.
  4. Siden lastes inn.

Slå av advarsler om farlige og villedende nettsteder

Hvis du ikke vil bli advart om usikkert innhold, kan du slå av Google Play Protect. Dette slår også av all beskyttelsen Android-enhetene dine har mot skadelige apper og skadelig innhold.

Vi anbefaler at du alltid har Google Play Protect slått på, sånn at du er bedre beskyttet.

Slå Google Play Protect av eller på igjen
  1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play på Android-enheten din.
  2. Trykk på menyen Meny etterfulgt av Play Protect.
  3. Slå Skann enheten for sikkerhetstrusler på eller av.

Hva betyr advarslene om farlig og villedende innhold?

• Villedende nettsteder (også omtalt som nettsteder som driver med «nettfisking» eller «sosial manipulering») prøver å lure deg til å gjøre noe farlig på nettet, for eksempel gi fra deg passord eller personopplysninger – vanligvis via falske nettsteder.
  • Farlige nettsteder (også omtalt som nettsteder som inneholder «skadelig programvare» eller «uønsket programvare») kan skade datamaskinen du bruker, eller føre til problemer når du surfer på nettet. Finn ut hvordan du fjerner uønskede annonser, forgrunnsvinduer og skadelig programvare fra Chrome.
  • Google Safe Browsing: Vi i Google ønsker å beskytte deg mot farlige nettsteder og fører derfor en liste over nettsteder som kan utsette deg for risiko for skadelig programvare eller nettfisking. Google analyserer også nettsteder og advarer deg om nettsteder som ser ut til å være farlige. Finn ut mer om Google Safe Browsing.
  • Bruker du Chromebook på jobben eller skolen? Det kan hende nettverksadministratoren konfigurerer gjenkjenning av nettfisking og skadelig programvare for deg. I så fall kan du ikke endre denne innstillingen selv. Finn ut hvordan du bruker en Chromebook du har fått via jobben eller skolen.

Jeg har et nettsted eller programvare som er merket som farlig

Ignorer varsler om sider som kan være mistenkelige

Hvis du ser denne meldingen, betyr det at Chrome tror at nettstedet du er på vei til, kanskje ikke er trygt. Her er noen mulige årsaker til at du får denne meldingen:

• Nettstedet prøver å forvirre deg ved å gjøre små endringer i en sikker nettadresse.
  • Nettadressen til nettstedet er litt annerledes enn en nettadresse i nettleserloggen din.
  • Nettstedet har hatt utrygg atferd tidligere.

Hvis du tror at siden er merket ved en feil, og du vil fortsette til nettstedet, klikker du på Ignorer.

Hvis du er en utvikler og nettstedet ditt er merket ved en feil, kan du kontakte oss her.